Volledig scherm
Het Antwerp Symphony Orchestra © rv

5.000 concertgangers maken start cultuurseizoen mee

deSingel, Opera Ballet Vlaanderen en Antwerp Symphony Orchestra, de drie grote Vlaamse Kunstinstellingen in Antwerpen, lieten op donderdag 19 september meer dan 5.000 cultuurminnaars genieten. Met een uitverkochte Koningin Elisabethzaal, Opera en Stadsschouwburg op dezelfde dag toonde Antwerpen dat er voldoende publiek is voor cultuur.

Het Antwerp Symphony Orchestra opende donderdag het klassieke concertseizoen met zijn openingsgala. In de Koningin Elisabethzaal in Antwerpen genoten bijna 2.000 muziekliefhebbers van het vocale vuurwerk van de Letse mezzosopraan Elīna Garanča. Opera Ballet Vlaanderen toonde een nieuwe productie van Don Carlos van Giuseppe Verdi, in een regie van Johan Simons. deSingel bracht donderdagavond de langverwachte succesproductie ‘Les Damnés’ naar de Antwerpse Stadsschouwburg. Deze show was exclusief voor de Benelux na volle zalen in Parijs, New York en Londen.

De artistieke samenwerkingen tussen deze drie Vlaamse Kunstinstellingen in hartje Antwerpen zorgt voor een divers cultuuraanbod. “Deze samenwerking zorgt voor een positief effect, waarbij de publieksbelangstelling voor onze voorstellingen en concerten alleen maar toeneemt”, vertelt Joost Maegerman, bestuurder van het Antwerp Symphony Orchestra.

Volledig scherm
Het openingsgala met Elīna Garanča door Antwerp Symphony Orchestra © V_Callot
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement