Afbeelding ter illustratie: mantelzorg.
Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie: mantelzorg. © getty images

48.000 Antwerpse mantelzorgers krijgen gratis psychologische bijstand

AntwerpenOnline platform BloomUp, een Antwerpse start-up, wil Antwerpse mantelzorgers gratis in contact brengen met psychologen. En daar is nood aan: uit onderzoek van Steunpunt Mantelzorg blijkt dat twee op drie mantelzorgers de zorgverlening momenteel zwaarder ervaren dan voor de start van de coronacrisis. Om de mentale veerkracht van de bijna 50.000 Antwerpse mantelzorgers te versterken, kan een mantelzorger zich via BloomUp inschrijven voor drie gratis online consultaties met erkende psychologen. 

  1. Sekswerkers krijgen vanaf volgende week vaccin in Café d’Anvers: “Zorgen dat geen enkele bevolkingsgroep uit de boot valt”
    ANTWERPEN

    Sekswer­kers krijgen vanaf volgende week vaccin in Café d’Anvers: “Zorgen dat geen enkele bevolkings­groep uit de boot valt”

    Samen met de hele reeks versoepelingen van afgelopen woensdag is ook de prostitutiesector weer opgestart. Om dat zo veilig mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat de sekswerkers ook gevaccineerd worden tegen het virus. Het Antwerps stadsbestuur startte een sensibiliseringscampagne en vanaf volgende week zal er begonnen worden met prikken in het intussen leegstaande Café d’Anvers, pal in het Schipperskwartier.