De wijkteams van regio Noord hielden de afgelopen dagen uiteenlopende verkeerscontroles.
Volledig scherm
De wijkteams van regio Noord hielden de afgelopen dagen uiteenlopende verkeerscontroles. © PZ Antwerpen

40 marktbezoekers krijgen waarschuwing omdat ze mondmasker niet dragen

AntwerpenDe wijkteams van regio Noord hebben de afgelopen dagen verschillende verkeerstoezichten gehouden. Op de markt van Merksem gaven ze 40 bezoekers een waarschuwing omdat ze hun mondmasker niet droegen en de anderhalve meter-regel niet kon worden gerespecteerd.

 1. Dokter twijfelt of man gereanimeerd moet worden door onduidelijke wilsverklaring: “Wees zo expliciet mogelijk, elke seconde telt”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Dokter twijfelt of man gereani­meerd moet worden door onduidelij­ke wilsverkla­ring: “Wees zo expliciet mogelijk, elke seconde telt”

  “Laat mij niet onnodig afzien.” Met die wilsverklaring werden ambulanciers en MUG-dokters in het VTM-programma ‘De MUG’ in Antwerpen-Noord geconfronteerd tijdens een reanimatie van een man. Gezien het slachtoffer ongeneeslijk ziek was, besliste de MUG-arts ondanks veel onduidelijkheid en na veel overleg om de reanimatie stop te zetten en de man te laten gaan. De Ambulanciersunie roept op om wilsverklaringen zo duidelijk mogelijk op te stellen. “Elke seconde telt bij een reanimatie.”
 2. Van vrijspraak naar 9 jaar cel voor invoer van 3,6 ton cocaïne
  Antwerpen

  Van vrijspraak naar 9 jaar cel voor invoer van 3,6 ton cocaïne

  Het Antwerpse hof van beroep heeft de Nederlanders Peter R. (51) en Thomas K. (51) veroordeeld tot negen jaar cel en 48.000 euro boete voor de invoer van 3,6 ton cocaïne die verstopt zat in een partij bananen uit Colombia. Hun landgenoot Meine W. (62) kreeg vier jaar cel en 12.000 euro boete voor het verlenen van hand- en spandiensten. Thomas K. en Meine W. waren in eerste aanleg nog vrijgesproken, de straf van Peter R. werd in beroep bevestigd.
 1. Basisschoolleerlingen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'
  Play

  Basis­school­leer­lin­gen Kapelle zetten hun fietslamp 'AAN'

 2. Zeer grote brand verwoest landbouwschuur Philippine
  Play

  Zeer grote brand verwoest landbouw­schuur Philippine