Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

40 maanden cel voor oplichter die zich uitgaf voor politieagent: “Hij ondermijnde met zijn daden het vertrouwen in de politie.”

AntwerpenDe correctionele rechtbank was maandagochtend streng voor Mohamed I. (52). In augustus vorig jaar kwam hij vrij na vijf jaar in de gevangenis voor andere feiten, maar nu mag hij alweer voor 40 maanden terug. De rechtbank beziet de feiten dan ook als zeer ernstig. I. deed zich voor als politieagent en maakte zo zijn nietsvermoedende slachtoffers geld en waardevolle spullen afhandig. “Hij verhoogt met dergelijke feiten het onveiligheidsgevoel binnen de samenleving.”

 1. De oprichter van bezorgdienst die cocaïneboer werd: Antwerpse zakenman Thami S. zit in Amerikaanse cel
  PREMIUM
  Antwerpen

  De oprichter van bezorg­dienst die cocaïne­boer werd: Antwerpse zakenman Thami S. zit in Amerikaan­se cel

  Antwerpenaar Thami S. (38) is afgelopen weekend gearresteerd op de Dominicaanse Republiek op vraag van de Amerikaanse politiediensten. Hij is de voorbije dagen uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Thami S. was tien jaar geleden een vooruitziend zakenman. Hij lanceerde in Antwerpen met succes Royal Delivery, een dienst die warme maaltijden van een dertigtal restaurants aan huis leverde. Een Deliveroo-avant-la-lettre. Daarna raakte hij verzeild in de drugshandel van onder meer ex-kickboxer Omar G.
 2. Na moeilijke jeugd haalt Simon (26) alles uit de kast om zesdejaars avond van hun leven te bezorgen: “Jongeren verdienen een memorabel einde van hun tijd op de middelbare school”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Na moeilijke jeugd haalt Simon (26) alles uit de kast om zesdejaars avond van hun leven te bezorgen: “Jongeren verdienen een memorabel einde van hun tijd op de middelbare school”

  Een middelbaar diploma heeft hij niet op zak, al weerhoudt dat Simon Ooms (26) niet om zich feest na feest opnieuw te ontpoppen als heus ondernemer. Na zijn succesvol 100 dagen festijn in april verzamelen 2.500 zesdejaars zich vrijdag opnieuw in Ikon om het einde van hun middelbare schoolcarrière te vieren. Een periode die hij door een moeilijke thuissituatie het liefst zelf vergeet, maar een plaats heeft kunnen geven: “Ik had door een gebrek aan opvoeding een totaal verkeerd beeld van de maatschappij, maar dat heb ik overwonnen.”