Klaas De Scheirder
Volledig scherm
© Klaas De Scheirder

34-jarige man gearresteerd voor autoinbraken

AntwerpenEen 34-jarige man is afgelopen maandag gearresteerd toen hij een betaalparking binnenging. De politie had hem in het vizier omdat de man verdacht werd van verschillende autoinbraken. Hij bleek geseind te staan in een ander dossier voor gelijkaardige feiten.

 1. 40 maanden cel voor oplichter die zich uitgaf voor politieagent: “Hij ondermijnde met zijn daden het vertrouwen in de politie.”
  Antwerpen

  40 maanden cel voor oplichter die zich uitgaf voor politie­agent: “Hij ondermijn­de met zijn daden het vertrouwen in de politie.”

  De correctionele rechtbank was maandagochtend streng voor Mohamed I. (52). In augustus vorig jaar kwam hij vrij na vijf jaar in de gevangenis voor andere feiten, maar nu mag hij alweer voor 40 maanden terug. De rechtbank beziet de feiten dan ook als zeer ernstig. I. deed zich voor als politieagent en maakte zo zijn nietsvermoedende slachtoffers geld en waardevolle spullen afhandig. “Hij verhoogt met dergelijke feiten het onveiligheidsgevoel binnen de samenleving.”
 2. Familierechtbank in Antwerpen wil strijd in familiale conflicten verminderen: “Kinderen kunnen even zwaar getraumatiseerd zijn als bij fysiek geweld”
  Antwerpen

  Familie­recht­bank in Antwerpen wil strijd in familiale conflicten verminde­ren: “Kinderen kunnen even zwaar getraumati­seerd zijn als bij fysiek geweld”

  De familierechtbank in Antwerpen wil familiale conflicten op een andere manier oplossen. Een pleitzitting, waarbij ouders lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, wakkert de strijdlust alleen maar aan en daar zijn de kinderen vaak de dupe van. De voorzitter van de rechtbank en de stafhouder van de balie van advocaten hebben nu een charter ondertekend, waarin ze zich engageren om op zoek te gaan naar duurzame oplossingen, oftewel: praten boven pleiten.