Illustratie
Volledig scherm
Illustratie © Photo News

22-jarige bestuurder onder invloed van drugs en alcohol achter het stuur

AntwerpenEen patrouille van de mobiele eenheid onderschepte afgelopen vrijdag een voertuig met Nederlandse nummerplaat op de Brouwersvliet, niet ver van het MAS. De 22-jarige bestuurder bleek onder invloed van alcohol en drugs aan het rijden te zijn en kon zijn auto amper de baas.

 1. ZNA wil stress bij huidkankerpatiënten verminderen door gezelliger dokterskabinet en gezamenlijke raadpleging
  Antwerpen

  ZNA wil stress bij huidkanker­pa­tiën­ten verminde­ren door gezelliger dokterska­bi­net en gezamenlij­ke raadple­ging

  Een gezamenlijke consultatie met de oncoloog en plastisch chirurg, bloedafname thuis de dag vóór de immunotherapie, werkplekken in de wachtruimte en een warmer ingericht dokterskabinet: dat zijn vier nieuwigheden voor melanoompatiënten van het oncologieteam bij ZNA. Hiermee wil ZNA bij nieuwe patiënten met deze agressieve vorm van huidkanker stress en onzekerheid verminderen, en tijdverlies wegnemen. “Dat is niet enkel oncologisch belangrijk, maar helpt ook voor de gemoedsrust van de patiënt”, aldus dr. Nathalie Blockx.
 2. Parket seponeert klacht van actiegroep over Antwerpse luchtvervuiling: “Gemiste kans”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Parket seponeert klacht van actiegroep over Antwerpse luchtver­vui­ling: “Gemiste kans”

  “Het is onmogelijk om een duidelijk oorzakelijk verband te leggen tussen een bepaalde aandoening en luchtvervuiling.” Dat is volgens het parket van Antwerpen dé reden waarom het de klacht van actiegroep Recht op Lucht over gezondheidsschade door luchtvervuiling in Antwerpen heeft geseponeerd. De actiegroep betreurt het nieuws en is niet zinnens om de juridische strijd te staken. “Alle Antwerpenaren hebben recht op gezonde lucht.”
 3. Flamboyante diamantair met 360 miljoen euro naar Zuid-Afrika gevlucht en laat alleen geplunderde villa en verhuisdozen achter
  PREMIUM
  Antwerpen

  Flamboyan­te diamantair met 360 miljoen euro naar Zuid-Afri­ka gevlucht en laat alleen geplunder­de villa en verhuisdo­zen achter

  “Dat dergelijke figuren zolang mogen rondlopen in Antwerpen, is de doodsteek voor de diamantsector.” Curator Ilse Mertens veegde diamantair Erez Daleyot, die een schuldenput van 360 miljoen euro achterlaat, de mantel uit op zijn fraudeproces. De aanklager vordert tegen de Belgisch-Israëlische zakenman maar 15 maanden celstraf. Tot teleurstelling van banken als KBC, Diamantbank en ABN Amro die de flamboyante oplichter eindeloos krediet gaven. “Alles is de schuld van mijn financiële directeur”, laat Daleyot weten vanuit Zuid-Afrika, waar hij in zijn privéjet naartoe vluchtte.