Sihame El Kaouakibi schuwt de openbaarheid tegenwoordig.
Volledig scherm
PREMIUM
Sihame El Kaouakibi schuwt de openbaarheid tegenwoordig. © Belga

2021, het ‘annus horribilis’ van Sihame El Kaouakibi: “Ze wordt nageroepen op straat. Pijnlijk om te zien”

AntwerpenHip, knap, intelligent én razend ambitieus. Sihame El Kaouakibi (35) had álles om bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 de stoel van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan het wankelen te brengen. Maar 2021 werd het jaar waarin de liberale politica zelf, zacht uitgedrukt, aan het wankelen ging. Er was de haast continue stroom beschuldigingen van fraude waar ze zich eerst nog vurig tegen verdedigde. Maar daarna werd het oorverdovend stil. “Waar ze nu mee bezig is? De ontelbare zware klappen die ze — onterecht — kreeg, verwerken.”

 1. Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”
  PREMIUM
  MERKSEM

  Ziggy (30) van metalband Fatal Move overwon kanker, nu zamelt hij geld in voor lotgenoten: “Ga alsjeblief op tijd hulp zoeken, voor mij was het bijna te laat”

  Ziggy Coertjens (30) van hardcore- en metalband Fatal Move uit Merksem wil lotgenoten helpen. Vijf jaar geleden kreeg hij de harde diagnose van een uitgezaaide kanker, maar intussen heeft hij de ziekte zo goed als volledig overwonnen. Met zijn band verkoopt hij mutsen en loopt hij de 100km-run, allebei ten voordele van Kom op tegen Kanker. “Pas als je de ziekte zelf doorstaat, merk je dat ze overal om je heen zit bij vrienden en familie.”
 2. Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”
  ANTWERPEN/STABROEK

  Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”

  Nico Vermeulen (37) van schoenwinkel en lakkerij Bristol in Stabroek en zijn zoon Sennacruz (10) hebben zich sinds afgelopen zomer ingezet voor vrijwilligerswerk en goede doel acties. Zondag deelden ze met bakfietsen ingezamelde jassen uit aan daklozen in Antwerpen. “Ik was wat op zoek naar mezelf, en heb in vrijwilligerswerk mijn roeping gevonden, een waarde die ik graag deel met mijn zoon.”