Iedereen moest nog even loskomen, maar op het dak van de nieuwe parking van Linkeroever verzamelden 200 feestvierders zich.
Volledig scherm
Iedereen moest nog even loskomen, maar op het dak van de nieuwe parking van Linkeroever verzamelden 200 feestvierders zich. © Tessa Kraan

200 jongeren houden feestje op dak nieuwe parking van Linkeroever

Linkeroever‘Beats&Brunch’, een afternoonevenement georganiseerd door Lantis, lokte zo’n 200 jongeren naar het dak van de nieuwe park & Ride aan Linkeroever. De bouwheer van de nieuwe parkeergebouwen wil hiermee de opening van de 3 nieuwe Park&Rides in Antwerpen op de kaart zetten.

 1. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’
 2. "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscholen om met mondmaskerplicht?
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Eén vader was zo agressief dat we de politie hebben moeten bellen": hoe gaan Antwerpse basisscho­len om met mondmasker­plicht?

  Sinds maandag moeten kinderen vanaf 6 jaar een mondmasker dragen in de klas. Wie dat niet doet, wordt vanaf woensdag naar huis gestuurd. Hoe gaan de Antwerpse scholen om met de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf het eerste leerjaar? De ene directeur vindt het een noodzakelijke maatregel, de andere betwijfelt het nut ervan: “Gelukkig zijn er relatief weinig ouders die er een probleem van maken.”