Iedereen moest nog even loskomen, maar op het dak van de nieuwe parking van Linkeroever verzamelden 200 feestvierders zich.
Volledig scherm
Iedereen moest nog even loskomen, maar op het dak van de nieuwe parking van Linkeroever verzamelden 200 feestvierders zich. © Tessa Kraan

200 jongeren houden feestje op dak nieuwe parking van Linkeroever

Linkeroever‘Beats&Brunch’, een afternoonevenement georganiseerd door Lantis, lokte zo’n 200 jongeren naar het dak van de nieuwe park & Ride aan Linkeroever. De bouwheer van de nieuwe parkeergebouwen wil hiermee de opening van de 3 nieuwe Park&Rides in Antwerpen op de kaart zetten.

 1. “Ik dacht eerst dat ze stripverhaal over Boerentoren hadden gemaakt”: oud-burgemeester Bob Cools noemt plannen ‘pretentieus en agressief’
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Ik dacht eerst dat ze stripver­haal over Boerento­ren hadden gemaakt”: oud-burgemees­ter Bob Cools noemt plannen ‘pretenti­eus en agressief’

  “Dat plan voor de Boerentoren is pretentieus en agressief.” Voormalig burgemeester Bob Cools (Vooruit), die ooit de eerste schepen van Stedenbouw was in Antwerpen, is niet gelukkig met wat hij onder ogen kreeg. “Als die architect nu nog met glas had gewerkt voor de zijbouw aan de Eiermarkt, had ik dat prima gevonden. Maar nu verbergt hij de toren met veel glitter.”
 2. Leona Detiège wordt 80 en blikt terug op woelige politieke carrière: “Toen ik Frank Verstraeten in de gevangenis had bezocht, dachten ze zelfs dat ik wel familie moest zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Leona Detiège wordt 80 en blikt terug op woelige politieke carrière: “Toen ik Frank Verstrae­ten in de gevangenis had bezocht, dachten ze zelfs dat ik wel familie moest zijn”

  Ze werd burgemeester in de nacht van de dodelijke Switelbrand en stapte op na de Visa-affaire. In de 8,5 jaar dat Leona Detiège de Antwerpse sjerp droeg, kuiste ze de prostitutiewijken op en legde ze het fundament voor het MAS. Maar ze botste ook met Frank Verstraeten en Abou Jahjah. Op de drempel van haar 80ste geniet ze van de rust in Kalmthout én van haar familie. “Ik wou na Visa verder zonder rancune.”