Bart V.O., die #LikeMe op Ketnet bedacht, krijgt in beroep een mildere straf van 2 jaar met uitstel.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart V.O., die #LikeMe op Ketnet bedacht, krijgt in beroep een mildere straf van 2 jaar met uitstel. © rv

2 jaar voorwaardelijk in plaats van 5 jaar cel: #LikeMe-bedenker krijgt mildere straf in beroep

Antwerpen2 jaar voorwaardelijk in plaats van 5 jaar gevangenis, waarvan de helft met uitstel. Bart V.O. lijkt toch niet voor niets naar het hof van beroep te zijn getrokken. De 39-jarige gewezen dansleraar en bedenker van #LikeMe op Ketnet wordt door het hof schuldig bevonden aan aanranding van de eerbaarheid, maar dat dat onder dwang gebeurde, achten de magistraten niet bewezen.

  1. De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”
    PREMIUM
    Antwerpen

    De eerste schooldag van K’do na instorten gebouw aan Nieuw Zuid: “Mijn eerste gedachte: ‘Wat als dit in september was gebeurd?’”

    Na de ineenstorting van het nieuwe schoolgebouw op het Nieuw Zuid stond de wereld van basisscholen Zuidzin en K’do even stil. Zij namen normaal gesproken vanaf september met hun 250 leerlingen intrek in de nieuwe ‘KUUB’, en zouden daar een nieuw studioproject starten. Ook voor de ouders van de leerlingen is dit een zware klap: “Ouders schreven hun kinderen speciaal in deze scholen in vanwege het pedagogisch concept en nieuwe gebouw.”