De familie van Oulematou N'Doye legt bloemen neer in de Zwartzusterstraat. Op de voorgrond de kleine Kadia (3) die zo oud is als Luna toen ze werd doodgeschoten.
Volledig scherm
PREMIUM
De familie van Oulematou N'Doye legt bloemen neer in de Zwartzusterstraat. Op de voorgrond de kleine Kadia (3) die zo oud is als Luna toen ze werd doodgeschoten. © Klaas De Scheirder

15 jaar geleden vermoordde Hans Van Themsche oppas N’Doye en kleine Luna: “Laat ons de straatnaam veranderen, dan vergeet niemand ooit deze gruwelijke tragedie”

AntwerpenOok dit jaar heeft de familie van Oulematou ‘N’Doye’ Niangadou bloemen neergelegd in de Zwartzusterstraat. Dat doet de familie al vijftien jaar lang, sinds Hans Van Themsche zijn racistische moorden pleegde op oppas N’Doye (24) en de kleine Luna (2,5). “Zou het niet mooi zijn om de straatnaam te veranderen naar Luna-N’Doyestraat?”, vraagt de familie van N’Doye zich af. 

 1. Kinepolis Antwerpen kan na acht maanden eindelijk weer de deuren openzwaaien: "Sommige films moét je op groot scherm zien”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Kinepolis Antwerpen kan na acht maanden eindelijk weer de deuren openzwaai­en: "Sommige films moét je op groot scherm zien”

  Het is 27 graden buiten, maar dat houdt cinemaliefhebbers niet tegen om na acht maanden eindelijk weer naar de film te gaan. De bioscopen mochten vandaag weer open na een lange sluiting, en dat trok woensdagnamiddag toch al enkele enthousiaste klanten. “Het was geen sinecure om al het stof uit de projectors te krijgen”, lacht Theatre Manager Els De Brabander.
 2. Vrijliggend fietspad tot aan elk bedrijf: Port of Antwerp investeert meer dan 40 miljoen euro in 115 projecten
  Antwerpen

  Vrijlig­gend fietspad tot aan elk bedrijf: Port of Antwerp investeert meer dan 40 miljoen euro in 115 projecten

  Steeds meer werknemers in de haven van Antwerpen rijden met de fiets naar het werk. De Fietsbus en de Waterbus maken de haven alvast beter bereikbaar voor fietsers. Om fietsen nog meer aan te moedigen, investeert Port of Antwerp de komende tien jaar meer dan 40 miljoen in meer en betere fietspaden. Het doel? Een vrijliggend fietspad in asfalt tot aan elk bedrijf in de haven.
 1. Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditionele bieren en kies eens voor een lokale topper
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Van Viswijf en Silent Killer tot Black Dreams: vergeet even de traditione­le bieren en kies eens voor een lokale topper

  De namen klinken niet alleen beter, ze smaken ook gewoon geweldig goed: bieren van onze lokale brouwers. De terrassen zijn weer open dus probeer ze daar al eens te ontdekken. Of bestel ze gewoon bij de kleine brouwerijen die toch wel wat geleden hebben onder de crisis en geniet ervan tijdens een barbecue thuis. Wij selecteerden zes lokale brouwerijen en een van hun toppers. En ja, we hebben ze zelf geproefd én goed bevonden. Schol en geniet!
 2. Acht plekken waar je verkoeling vindt bij deze zomerse temperaturen: van gigantische waterglijbanen tot zwemmen in openlucht
  PREMIUM
  Antwerpen

  Acht plekken waar je verkoeling vindt bij deze zomerse temperatu­ren: van giganti­sche waterglij­ba­nen tot zwemmen in openlucht

  Met temperaturen die volgende week tot 30 graden stijgen, is wat verkoeling geen overbodige luxe. Ook dit weekend is de zon weer van de partij, waardoor heel wat mensen op zoek gaan naar een frisse duik of een plekje aan het water. Wij lijsten acht zomerse plaatsen in de omgeving van Antwerpen op waar je terecht kunt voor die deugddoende verkoeling!