Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Foto De Schorre

13de editie ‘Antwerp Skate Contest’ op nieuw indoor skateparcours in Parkloods

In Park Spoor Noord vindt op 20, 21 en 22 augustus de 13de editie van de Antwerp Skate Contest plaats. Op het gloednieuwe indoor skateparcours van meer dan 1300 m² in de Parkloods zullen 50 nationale en internationale skatetoppers het drie dagen lang tegen elkaar opnemen.

Op dinsdag 20 augustus worden in Park Spoor Noord zogenaamde ‘Tricks for cash’ gehouden. Skateboarders van alle leeftijden tonen dan hun tricks aan een jury. Die kan hen belonen met 50 euro euro per trick.

Op woensdag 21 augustus vinden de kwalificaties met 50 professionele skateboarders uit heel Europa plaats. Een dag later, op donderdag 22 augustus, worden de semifinales en de finale gehouden, gevolgd door een prijzenceremonie. Het prijzengeld bedraagt liefst 10.000 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Antwerps Woordkunstenaar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertainen, maar de samenleving vooruit helpen.”

  Antwerps Woordkun­ste­naar Hind Eljadid (‘93) strijdt tegen onrecht: “Ik wil als kunstenaar niet entertai­nen, maar de samenle­ving vooruit helpen.”

  In 2019 belandde de carrière van Antwerps woordkunstenaar Hind Eljadid (1993) in een stroomversnelling en dat zet ze dit jaar met passie verder. Als schrijver voor kunstencentrum de Vooruit brengt ze experimentele woordkunst in verschillende vormen en disciplines. Daarnaast geeft ze optredens en workshops in slam poetry en bouwt ze platforms uit die kunstenaars een plek op het podium bieden. Met haar maatschappijkritisch werk biedt ze haar publiek een ander perspectief en inzichten in de strijd tegen onrecht. Het voorbije weekend stond Hind op het podium voor het Feest van de Moedertaal in Borgerhout. Met haar Marokkaanse roots en lesbische geaardheid vindt ze het belangrijk om diversiteit te vieren.
 1. Welke Antwerpse tunnels krijgen een opknapbeurt in maart?

  Welke Antwerpse tunnels krijgen een opknap­beurt in maart?

  Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Welke Antwerpse tunnels krijgen een opknapbeurt in Maart?
 2. De leukste tips voor het weekend: wandelen, puzzelen en... Pokemons ruilen

  De leukste tips voor het weekend: wandelen, puzzelen en... Pokemons ruilen

  Op 28 februari palmt jong talent het Antwerps fotomuseum FOMU in. Fotografen, beeldende kunstenaars, performers, muzikanten en dichters kapen dan het museum met hun werk. In 2019 lanceerde het FOMU een oproep. Uit tientallen inzendingen selecteerde het museum vijftien beloftevolle makers om van nul nieuw werk te creëren. De deelnemende jongeren werden tijdens de maand februari intensief artistiek gecoacht door Kelly Fober, Elli Fernandes en Lola Boris. Het eindresultaat van dit proces kan je een heel weekend lang bewonderen tijdens Nightwatch.