Volledig scherm
Kleding uit de collectie van Christian Wijnants. © David Devriendt

11 Antwerpenaars bij genomineerden Belgian Fashion Awards

De 37 genomineerden van de Belgian Fashion Awards zijn vandaag bekend gemaakt, onder wie 11 Antwerpenaars. De Belgian Fashion Awards willen creativiteit en innovatie in de Belgische modewereld vieren, en worden op 21 november uitgereikt in de vernieuwde Handelsbeurs in Antwerpen.

Voor de derde Belgian Fashion Awards zijn er genomineerden in zes categorieën, plus The Jury Prize waarvoor geen nominaties zijn. In de categorie ‘Designer of the year’ zijn onder andere de in Antwerpen wonende Christian Wijnants en de Antwerpse juwelier Wouters & Hendrix genomineerd. Uber & Kosher (een Antwerpse visual-artstudio) en Peter Philips (Antwerpse make-upartist) zijn genomineerd voor ‘Professional of the year’. Als ‘Entrepreneur of the year’ zijn Damoy Antwerp en Essentiel genomineerd. Templa (luxe skikleding) en Bernadette (zijden jurken) zijn dan weer als Antwerpse genomineerden voor ‘Emerging Talent of the year’. Quinten Mestdagh (net afgestudeerd aan de Antwerpse mode-academie) is genomineerd voor ‘Most Promising Graduate of the year’, en voor ‘Fashion Brand of the year’ kan het publiek stemmen op de Antwerpse merken Howlin’ en Arte. 

Je kan alle genomineerden bekijken op www.belgianfashionawards.be.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gestolen nummerplaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Gestolen nummer­plaat, gestolen rijbewijs, gestolen brommer én drugs op zak: bestuurder van bromfiets opgepakt

  Een interventiepatrouille van de politie merkte vrijdagavond in de omgeving van de Tweegezusterslaan een bromfietser op die moeite had om zijn tweewieler onder controle te houden. De patrouilleploeg kon de man tegenhouden en toen ze achter de documenten vroegen, bleek de bestuurder die niet bij te hebben. De nummerplaat op de bromfiets bleek bovendien gestolen te zijn. In de bak van de brommer werd nog een andere gestolen nummerplaat en een gestolen rijbewijs aangetroffen. Ook de brommer zelf bleek gestolen. De bestuurder had ook nog eens drugs op zak.
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanfleteren exposeert in Fotomuseum
  PREMIUM

  Acht maanden in kelder geleefd om te selecteren: Stephan Vanflete­ren exposeert in Fotomuseum

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.