Schepen Fons Duchateau.
Volledig scherm
Schepen Fons Duchateau. © Foto Borgerhoff

10-daagse van de Geestelijke Gezondheid staat in teken van ontmoeting en verbinding

In Antwerpen vindt van 1 tot en met 10 oktober de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid plaats. Met verschillende activiteiten willen de stad Antwerpen en haar partners het taboe rond geestelijke gezondheid doorbreken.

  1. Juwelenhuis Ruys is sinds dit jaar beschermd als monument: “40 achterkleinkinderen in familie maar niemand wil zaak overnemen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Juwelen­huis Ruys is sinds dit jaar beschermd als monument: “40 achter­klein­kin­de­ren in familie maar niemand wil zaak overnemen”

    Wie door de Antwerpse binnenstad kuiert, treft hier en daar nog enkele authentieke, karaktervolle winkelpanden aan. Jammer genoeg verdwijnen ze steeds meer uit het straatbeeld om plaats te maken voor grotere ketens. Gelukkig wisten een aantal vaste waarden de tand des tijds te doorstaan. In deze reeks brengen we een nostalgische toer achter de schermen van deze overgebleven parels. Na een bezoek aan ’t Pantoffeltje, ganterie Boon, bakkerij Goossens en In’t Zonneke gaan we langs bij de prachtige juwelierszaak van de familie Ruys.