1. Districtsburgemeester verontschuldigt zich tijdens evenement om slachtoffers WOII te herdenken
  Antwerpen

  Districts­bur­ge­mees­ter veront­schul­digt zich tijdens evenement om slachtof­fers WOII te herdenken

  Burgerinitiatief ‘Struikelstenen in Deurne’ legde het voorbije weekend 20 struikelstenen voor de woningen van gedeporteerden tijdens WO2. Ter gelegenheid van de dag verontschuldigde districtsburgemeester Tjerk Sekeris zich voor het gebrek aan respect van het district bij de herdenking van een razzianacht. “Het ging die dag te veel over de heroïsche daden van ons politiekorps en te weinig over de echte slachtoffers van deze gruweldaad.”
 1. ASSISEN: “Het mesje was niet open toen het in mijn zak zat” Man die liefdesrivaal doodstak houdt vol dat het per ongeluk gebeurde
  PREMIUM
  Antwerpen/Hemiksem

  ASSISEN: “Het mesje was niet open toen het in mijn zak zat” Man die liefdesri­vaal doodstak houdt vol dat het per ongeluk gebeurde

  Dimitri Gorris (35) hield op de eerste dag van zijn proces vol dat hij Bart Teichmann (38) nooit bewust heeft willen doden. Toen hij hem op 16 juli 2018 in de hals stak, was dat volgens hem enkel als reactie op de twee klappen die Bart hem daarvoor al had verkocht. Dat Bart zijn liefdesrivaal was en ook naar de hand van Dimitri’s ex Sandra C. dong, speelde volgens hem geen rol. “Plots zei Bart tegen mij: ‘Ik gooi u door het raam en maak u kapot.’”
 1. Moordverdachte steekt liefdesrivaal dood: “Dat doe je niet waar de kinderen bij zijn”
  PREMIUM
  Antwerpen/Hemiksem

  Moordver­dach­te steekt liefdesri­vaal dood: “Dat doe je niet waar de kinderen bij zijn”

  “Dat doe je niet waar de kinderen bij zijn”, zei Dimitri Gorris in de zomer van 2018 tegen zijn liefdesrivaal Bart Teichmann. De mannen zaten aan tafel in het appartement van Sandra C. aan de Boomsestraat in Niel. De vier kinderen keken in de slaapkamer naar een film. Bart Teichmann bokste Dimitri Gorris twee keer in het gezicht. Gorris haalde uit met een mes en raakte Teichmann dodelijk in zijn hals. De volksjury moet deze week uitmaken of Dimitri Gorris schuldig is aan moord.
 1. “Wout wint met een straat voorsprong”: Antwerpse wielerfans zorgen voor mooie apotheose van drie dagen WK-koorts
  Antwerpen

  “Wout wint met een straat voorsprong”: Antwerpse wielerfans zorgen voor mooie apotheose van drie dagen WK-koorts

  En toen ontplofte de Groenplaats: Antwerpen beleefde zijn climax van drie dagen WK-koorts klokslag tien uur zondagochtend. Op het podium: halfgod Remco Evenepoel en oppergod Wout van Aert. Die toegaf toch een beetje zenuwachtig te zijn. “Kan ook niet anders als ik hier eens goed rondkijk.” In drie dagen kwamen er volgens het stadsbestuur 300.000 mensen naar Antwerpen. Burgemeester De Wever (N-VA) vindt dat de investering méér dan waard.
 2. Kwart van personeel Evonik rijdt met fiets naar werk: workshops tegen dodehoekongevallen
  Antwerpen/Berendrecht/Lillo/Stabroek

  Kwart van personeel Evonik rijdt met fiets naar werk: workshops tegen dodehoekon­geval­len

  Chemiebedrijf Evonik wil met een aantal workshops iets doen aan de dodehoekongevallen die zoveel leed veroorzaken in het verkeer. De truck van de campagne ‘Veilig op Weg’ (VoW) van Transport en Logistiek Vlaanderen komt op 27 september en 18 oktober naar de site van Evonik. De VoW-truck staat trouwens al op zondag 26 september op de Dorpsdag in Stabroek.
 3. “Onze straten moeten leefbaar zijn voor iedereen”: Critical Mass Antwerpen fietst WK-parcours
  Antwerpen

  “Onze straten moeten leefbaar zijn voor iedereen”: Critical Mass Antwerpen fietst WK-par­cours

  Met een Family Ride kon je zaterdag over het Antwerpse stuk van het WK-parcours fietsen. Daar zagen ook de organisatoren van de regelmatig gereden Critical Mass Bike Ride wel iets in. Enkele tientallen fietsers maakten er gebruik van om nog eens aandacht te vragen voor de positie van de zwakke weggebruiker in het verkeer. Eén maand geleden kwamen twee kinderen om bij een bijzonder tragisch dodehoekongeval in de Lange Leemstraat.