1. “Volgens onderzoek was risico voor volksgezondheid verwaarloosbaar.”: kopstuk in fipronilcrisis werd vandaag verdedigd voor de rechtbank
  PREMIUM
  Antwerpen

  “Volgens onderzoek was risico voor volksge­zond­heid verwaar­loos­baar.”: kopstuk in fipronil­cri­sis werd vandaag verdedigd voor de rechtbank

  Minder camera’s vandaag in de correctionele rechtbank van Antwerpen. Nochtans was vandaag de dag dat kopstuk van de fipronilcrisis Patrick R. (50) zich kwam verdedigen tegen aanklachten als witwassen, criminele organisatie en valsheid in geschrifte. Zijn advocaat Pieter Helsen wil het strafdossier onontvankelijk laten verklaren vanwege procedurefouten. “Mijn cliënt is voor het leven geruïneerd.”
 2. Antwerps Loodswezen wordt Vlaams Culinair Centrum: “Boost geven aan gastronomisch toerisme”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerps Loodswezen wordt Vlaams Culinair Centrum: “Boost geven aan gastrono­misch toerisme”

  “Het potentieel van ons gastronomisch toerisme is enorm. Maar de overheid laat kansen liggen.” Verschillende sterrenchefs – Peter Goossens op kop – klagen al jaren dat ons culinair erfgoed onvoldoende wordt gepromoot. De overheid komt nu met een antwoord, in de vorm van een Vlaams Culinair Centrum (VCC) op het Antwerpse Eilandje. Tegen 2024 moet het centrum – met onder meer restaurant, een ‘speakers corner’, een kookstudio en een microbrouwerij – klaar zijn. “Het werd hoog tijd. In het buitenland kennen ze zulke initiatieven al jaren”, reageert driesterrenchef Viki Geunes.
 3. Rookpluim uit Brecht bereikt Antwerpen: “Zon is amper zichtbaar en het regent assen uit de lucht”
  ANTWERPEN/BRECHT

  Rookpluim uit Brecht bereikt Antwerpen: “Zon is amper zichtbaar en het regent assen uit de lucht”

  Mochten de terrassen op het Antwerpse Zuid open zijn, zou iedereen er niet met mond- maar wel een gasmasker zitten. De rookgeur van de immense brand die momenteel woedt op het militair Schietveld in Brecht, heeft na de noorderdistricten nu zelfs het zuiden en oosten van Antwerpen bereikt. Wie hinder heeft sluit ramen en deuren, maar het ziet er spectaculairder uit dan het schadelijk is. “In Borgerhout is de zon niet meer zichtbaar en in het centrum vallen er assen uit de lucht.”
 1. Antwerpse ‘Massepain Sleeubus’ brengt nu ook marsepein voor particulieren op de markt
  Antwerpen

  Antwerpse ‘Massepain Sleeubus’ brengt nu ook marsepein voor particulie­ren op de markt

  Massepain Sleeubus, een bijna honderd jaar oude marsepeinfabriek vlak bij het Antwerpse Groen Kwartier, brengt een nieuwe collectie marsepein op de markt onder de naam ‘Louis d’Anvers’. Tot vandaag werden de producten van Sleeubus Massepain enkel gesmaakt via bakkers, patissiers en chocolatiers, maar na bijna honderd jaar lanceert het een eigen gamma van Antwerpse, artisanale marsepein voor particuliere klanten.
 2. Van elektrische wagens tot deelfietsen: op deze manier red je je in Antwerpen zonder eigen auto (en zoveel kost het)
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van elektri­sche wagens tot deelfiet­sen: op deze manier red je je in Antwerpen zonder eigen auto (en zoveel kost het)

  In het centrum van Antwerpen wonen én een eigen wagen hebben? Het wordt steeds vaker een onverzoenbaar gegeven. Als je niet in de file staat, ben je op zoek naar parkeerplaats, en omgekeerd. Dus overwegen meer stedelingen de optie van deelmobiliteit: in de stad heb je niet alleen een groot aanbod aan steps, fietsen en scooters voor een korte verplaatsing, maar ook wagens voor een tripje naar vrienden of familie buiten de stad. Welke opties zijn er, en wat kost het? Je leest het hier!
 3. Chemiereus BASF in Antwerpse haven wil zelf medewerkers en eventueel buurtbewoners vaccineren
  Antwerpen

  Chemiereus BASF in Antwerpse haven wil zelf medewer­kers en eventueel buurtbewo­ners vaccineren

  De fabriek van BASF in de Antwerpse haven is in staat om zelf al haar 4.000 medewerkers op een viertal weken tijd te vaccineren. Dat zegt het bedrijf, na het voorstel van ondernemerskoepel Voka om grote bedrijven zelf te laten instaan voor de vaccinatie van hun personeel. Indien nodig, kan BASF zelfs een vaccinatiecentrum opzetten waar mensen uit de omgeving terecht kunnen, klinkt het.
 1. Spilfiguur fipronilcrisis riskeert vier jaar cel: “De risico’s voor de volksgezondheid namen de beklaagden er gewoon bij”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Spilfiguur fipronil­cri­sis riskeert vier jaar cel: “De risico’s voor de volksge­zond­heid namen de beklaagden er gewoon bij”

  Patrick R. uit Ravels, de spilfiguur in de fipronilcrisis, riskeert een celstraf van vier jaar. Met zijn bedrijf Agro Remijsen ontwikkelde hij een ‘wondermiddel’ om kippenstallen te reinigen. In dat product zat echter fipronil, een chemische stof die bijzonder schadelijk is voor de mens. Toen de toxische stof in 2017 in kippeneieren werd aangetroffen, moesten honderden pluimveebedrijven in België en Nederland sluiten, met enorme economische schade tot gevolg. Tien andere verdachten in het dossier hangt tot drie jaar cel boven het hoofd.
 2. Stad Antwerpen maakt tijdelijk terras voor álle horecazaken mogelijk
  Antwerpen

  Stad Antwerpen maakt tijdelijk terras voor álle horecaza­ken mogelijk

  Op 8 mei heropenen (wellicht) de terrassen van de horeca. De stad past daarom de voorwaarden om een buitenterras op te stellen aan, waardoor álle Antwerpse horecazaken een aanvraag kunnen indienen - ook als ze niet over een vast terras met toelating beschikken. Als het aangevraagde terras aan de veiligheidsvoorwaarden voldoet en de openbare ruimte het toelaat, levert de stad een tijdelijke toelating af tot en met 15 oktober 2021.
 1. Nog steeds hoop op groot fandorp EK-voetbal in Antwerpen: “Wij doen door alsof alles gewoon zal plaatsvinden”
  ANTWERPEN

  Nog steeds hoop op groot fandorp EK-voet­bal in Antwerpen: “Wij doen door alsof alles gewoon zal plaatsvin­den”

  Met 30.000 feestvarkens al springend en zuipend de Rode Duivels tot Europees kampioen brullen op de Antwerpse Scheldekaaien deze zomer? Het is een scenario dat elke dag onwaarschijnlijker wordt maar in Antwerpen staan ze klaar voor elk scenario: “Sneltesten voor je binnen mag? Terrein opdelen in kleinere compartimenten met verschillende ingangen? Wij bereiden ons voor op alles.”