Annemarie van de Vreugde
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie van de Vreugde © Lex de Meester

Speeksel als cement voor een goede relatie

column annemarie van de vreugdeSchokkend nieuws bij de talkshow van Khalid en Sophie; de filmkus zou weleens kunnen gaan verdwijnen. In de film You People wordt niet echt gekust door de hoofdrolspelers, maar heeft de computer er voor gezorgd dat de spelers elkaars lippen raken. De urgentie van dit bericht werd me ondanks het gekwebbel van de experts niet duidelijk. Toch ging ik nadenken over kussen.

 1. Op de berg met een koude, ondergepieste broek
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Op de berg met een koude, onderge­pies­te broek

  ,,Trink Piet, trink! Leere den Becher!’’ scandeerde de menigte naar de man met het rood aangelopen hoofd en een enorme pul bier aan zijn lippen gedrukt. Deze man was mijn vader die de uitdaging had aangenomen een pul bier in een keer achterover te slaan. Zomaar een beschrijving van een gezellige après-ski middag ergens in de jaren negentig in Tirol. Als kind drentelde ik in mijn felgekleurde skipak rond tussen de aangeschoten, rook uitblazende skiërs. Ik had het reuze naar mijn zin. Op de teleurstelling na dat het legen van die kelk mijn vader op een bodempje bier na niet was gelukt.
 1. Vrijwillig natregenen op het Abdijplein
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Vrijwillig natregenen op het Abdijplein

  Na deze zondag was het echt klaar. Afgelopen. Uit. Mijn vriend sloeg voor de laatste keer de voordeur achter zich dicht en vertrok huppelend naar een vriend. ’s Avonds zou hij weer thuis komen. De oogjes klein en vol verdriet. Een mistige blik. Omdat Max Verstappen de race weer had gewonnen en niet zijn geliefde Lewis Hamilton. Het was dit jaar in ieder geval de laatste keer dat ik hem terugkreeg na een middag gevuld met pitstops, crashes en ander oninteressant gezever. Dat ellendige Formule 1-seizoen was bijna voorbij.