Annemarie van de Vreugde.
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie van de Vreugde. © Lex de Meester

Speciaalbier en schone schijn op het terras

column annemarie van de vreugdeEen zondagmiddag op het terras. De sfeer is uitgelaten. Een gevoel van op voorhand spijbelen van de aankomende week. Dat de maandag met werk en werkelijkheid al zachtjes tegen de deur schopt vergeten we voor het gemak. Zeker naarmate er meer drank vloeit. Op het terras lijkt het ophouden van de schijn als vanzelf te gaan, we hebben het heerlijk met z’n allen. Ieder veilig achter zijn eigen façade. 

 1. Als Google Maps het zegt, dan gáát hij ook
  PREMIUM
  COLUMN ANNEMARIE VAN DE VREUGDE

  Als Google Maps het zegt, dan gáát hij ook

  Vanuit ons huis kijken we uit op een fietspad naar Middelburg. Het hele schooljaar crossen de groepen scholieren uit de dorpen met hun ligsturen en enorme schooltassen voorbij. In de vakantie maken de pubers plaats voor stromen toeristen. De bewegwijzering in onze straat is niet erg duidelijk en menig toerist fietst de afslag richting het centrum voorbij. Dat resulteert regelmatig in bosjes verdwaalde en verdwaasde fietsers bij ons op de stoep.
 2. Romantiek op het vakantiepark
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Romantiek op het vakantie­park

  Dit jaar besloten we onze vakantie te vieren in Nederland. Voor het warme weer hoef je tenslotte niet meer naar het buitenland en we zagen een treinreis meer zitten dan een Schipholdrama. We gingen naar de Veluwe. Toen we nog met z’n tweeën waren hadden we niet meer nodig dan een lekker bed en een goede douche. Tegenwoordig sjouwen we twee kinderen mee. Die zijn lief, maar veranderen bij vlagen in mokkende hoopjes mens. Zeker als ze hun zin niet krijgen.