Annemarie van de Vreugde
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie van de Vreugde © Lex de Meester

Ga eens iets nuttigs doen

column annemarie van de vreugde,,Wat wil je later worden?’’, vraag ik de jongste. Ze hoeft er niet lang over na te denken. ,,Brandweerman of zeemeermin.’’

 1. Speciaalbier en schone schijn op het terras
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Speciaal­bier en schone schijn op het terras

  Een zondagmiddag op het terras. De sfeer is uitgelaten. Een gevoel van op voorhand spijbelen van de aankomende week. Dat de maandag met werk en werkelijkheid al zachtjes tegen de deur schopt vergeten we voor het gemak. Zeker naarmate er meer drank vloeit. Op het terras lijkt het ophouden van de schijn als vanzelf te gaan, we hebben het heerlijk met z’n allen. Ieder veilig achter zijn eigen façade.
 2. Naald en draad omdat je toevallig een vagina hebt
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Naald en draad omdat je toevallig een vagina hebt

  Afgelopen weken sukkel ik niet meer ’s avonds op de bank in slaap om later verward wakker te schieten met aan mijn oogbollen vastgeplakte lenzen. Ik doe namelijk aan Dry January. Nu zit ik wel met rusteloze handen en gedachten. Hoe zet ik mijn verstand na een drukke dag even op nul zonder uren als een zombie te scrollen op mijn telefoon? Ik besloot naar de naald te grijpen. Een pretentieloos lapje breien zou me net genoeg afleiding geven. ,,Alcohol doet gekke dingen met je, maar geheelonthouding ook”, bedacht ik toen ik breinaalden en twee bollen wol afrekende.