Annemarie van de Vreugde
Volledig scherm
PREMIUM
Annemarie van de Vreugde © Lex de Meester

Een dikke takketrut met trillende borsten

column annemarie van de vreugdeNa alle berichten afgelopen tijd over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer ging ik bij mezelf te rade of ik dat weleens had meegemaakt. Jazeker. Niet als angstige redacteur van een talkshow, wel als medewerker in de bediening. Daar wordt soms ook flink over grenzen heengegaan.

 1. Tegen wil en dank op een waterig snotdieet
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Tegen wil en dank op een waterig snotdieet

  ‘Kleinere porties, bouillon in plaats van een rijk gevulde soep en geen apart verpakte toetjes meer.’ Nee, ik deel niet mijn dieetgeheim. Dit is het karige rantsoen waar de (dementerende) bewoners van een woonzorgcentrum in Delft op zijn gezet. Via een brief liet de leiding van het centrum weten dat er bezuinigd moest worden. Sympathiek ook om deze boodschap met een brief mee te delen, de informatie blijft vast goed hangen. In hun wanen schrikken de dementerende bewoners zich bij elke maaltijd toch weer een ongeluk? Met een lepel trillend zoekend in die waterige bouillon naar een sliert vermicelli en soepballetjes.
 2. Een eerste schooldag zonder kloppende stressader
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Een eerste schooldag zonder kloppende stressader

  ‘Ik ben blij dat de kinderen weer naar school gaan’, was de stelling vorige week in deze krant. Ik ben het hier helemaal mee eens. Zes weken schoolvakantie betekent opvang regelen, bedenken wat nu weer te gaan doen en zorgen dat niemand elkaar in de haren vliegt. Wat het niet eenvoudiger maakt, is dat ik van nature geen geduldige oermoeder ben. Het type vrouw dat het enig vindt om lekker te knutselen, koekjes te bakken of met de duplo te spelen. Ik ga liever bier drinken op het terras.