Lex de Meester
Volledig scherm
PREMIUM
© Lex de Meester

‘Daar ben je veel te dik voor, kind’

column annemarie van de vreugdeEen van mijn ergste vakanties was die naar Salou. Zeventien jaar oud, met vijf vriendinnen naar het Sodom en Gomorra van Spanje. Voor mij, een te zware en onzekere jonge vrouw, was zo’n vakantie een nachtmerrie. Maar de groepsdruk won en zo bevond ik me die zomer toch in de bus richting Salou.

 1. Een eerste schooldag zonder kloppende stressader
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Een eerste schooldag zonder kloppende stressader

  ‘Ik ben blij dat de kinderen weer naar school gaan’, was de stelling vorige week in deze krant. Ik ben het hier helemaal mee eens. Zes weken schoolvakantie betekent opvang regelen, bedenken wat nu weer te gaan doen en zorgen dat niemand elkaar in de haren vliegt. Wat het niet eenvoudiger maakt, is dat ik van nature geen geduldige oermoeder ben. Het type vrouw dat het enig vindt om lekker te knutselen, koekjes te bakken of met de duplo te spelen. Ik ga liever bier drinken op het terras.
 2. Als Google Maps het zegt, dan gáát hij ook
  PREMIUM
  COLUMN ANNEMARIE VAN DE VREUGDE

  Als Google Maps het zegt, dan gáát hij ook

  Vanuit ons huis kijken we uit op een fietspad naar Middelburg. Het hele schooljaar crossen de groepen scholieren uit de dorpen met hun ligsturen en enorme schooltassen voorbij. In de vakantie maken de pubers plaats voor stromen toeristen. De bewegwijzering in onze straat is niet erg duidelijk en menig toerist fietst de afslag richting het centrum voorbij. Dat resulteert regelmatig in bosjes verdwaalde en verdwaasde fietsers bij ons op de stoep.
 3. Romantiek op het vakantiepark
  PREMIUM
  column annemarie van de vreugde

  Romantiek op het vakantie­park

  Dit jaar besloten we onze vakantie te vieren in Nederland. Voor het warme weer hoef je tenslotte niet meer naar het buitenland en we zagen een treinreis meer zitten dan een Schipholdrama. We gingen naar de Veluwe. Toen we nog met z’n tweeën waren hadden we niet meer nodig dan een lekker bed en een goede douche. Tegenwoordig sjouwen we twee kinderen mee. Die zijn lief, maar veranderen bij vlagen in mokkende hoopjes mens. Zeker als ze hun zin niet krijgen.