Volledig scherm
Jusuf Nurkic. © Getty Images

Zware blessure Jusuf Nurkic overschaduwt feest in Portland

De basketballers van Portland Trail Blazers hebben zich voor het zesde jaar op rij geplaatst voor de play-offs. Het feestje werd echter overschaduwd door de zware blessure die Jusuf Nurkic opliep tijdens het duel met Brooklyn Nets. De 24-jarige Bosniër probeerde in de tweede verlenging de bal in de basket te tikken, maar landde daarna volledig verkeerd.

Het linkeronderbeen van Nurkic knakte daarbij doormidden. De 2,11 meter lange Bosniër werd minutenlang behandeld op het veld en ging vervolgens per ambulance naar het ziekenhuis. Daar werd een dubbele beenbreuk geconstateerd. Zowel het scheen- als kuitbeen is gebroken.

De Trail Blazers wonnen het duel, waarin twee verlengingen nodig waren, met 148-144. Ze stelden daarmee een ticket voor de play-offs veilig. De spelers liepen echter met verslagen gezichten naar de kleedkamer. Ze beseften dat ze het in de play-offs moeten doen zonder hun vaste center, die tegen de Nets uitblonk met 32 punten en 16 rebounds. ,,Het was heel stil in de kleedkamer, het leek wel alsof we hadden verloren’', zei Zach Collins. ,,Dit is vreselijk.’' Nurkic heeft maanden nodig om te herstellen en zal pas in de loop van volgend seizoen zijn rentree kunnen maken.

Met de Trail Blazers erbij zijn acht van de zestien deelnemers aan de play-offs nu bekend.

Volledig scherm
Jusuf Nurkic. © AP