Volledig scherm
Twan van Gendt © Navada.Net

Zware blessure BMX’er Van Gendt, Olympische Spelen worden race tegen klok

Regerend wereldkampioen BMX Twan van Gendt heeft een zware handblessure opgelopen. Hij staat naar verwachting 8 tot 12 weken aan de kant. Plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio komt daarmee in het geding.

Tijdens een krachttraining schoot een handbotje uit de kom. Daardoor is schade ontstaan aan een aantal banden in zijn hand. Van Gendt (27) mist daardoor de start van het BMX-seizoen. ,,Een enorme tegenslag”, zegt de Brabander, die in juli voor de eerste keer wereldkampioen werd. ,,Ik ben momenteel in bloedvorm en was klaar voor de eerste wereldbekerwedstrijden. Dat dit dan tijdens de laatste krachttraining in de voorbereiding gebeurt, is waardeloos.” Van Gendt verblijft momenteel in Australië, waar hij geopereerd is aan zijn hand.

Volledig scherm
Twan van Gendt © instagram twan van Gendt

Van Gendt noemt het een race tegen de klok om op tijd fit te worden en zich te plaatsen voor de Olympische Spelen. ,,Maar als ik ergens door gemotiveerd word, is het om het onmogelijke mogelijk maken.”

Nederland hoopt komende zomer in Tokio met drie mannen aan de start te verschijnen. Op dit moment staat het team er goed voor in de landenranglijst, maar het moet het komende maanden dus stellen zonder de resultaten van Van Gendt, die zelf als tweede Nederlander gerankt staat, achter Niek Kimmann.

Van Gendt verliet in 2018 de nationale BMX-selectie en koos voor Team Oegema TVE.