Frits van Amersfoort.
Volledig scherm
PREMIUM
Frits van Amersfoort. © Marco Okhuizen

Zorgen bij Nederlandse raceteams: Geen vermogen om lang op te teren

De Formule 1 staat stil, maar de opstapklassen onder de koningsklasse ook. En bij die bescheiden teams zijn de financiële zorgen al snel nijpender, ook bij het Nederlandse VAR en MP Motorsport. ,,Het zou wel heel triest zijn als wij straks het loodje leggen in een jaar dat de grand prix van Nederland terug op de kalender had moeten komen.’’

Door Arjan Schouten

De Red Bulls, Mercedessen en Ferrari’s van deze wereld, die slaan zich wel door deze crisis. Maar wat met de kleinere teams? De brede basis onder de top van de autosport? Daar groeien de zorgen, nu het raceseizoen maar niet op gang komt vanwege corona. Ook in de Nederlandse racewereld. Bij Van Amersfoort Racing (VAR), actief in de Formule 3 en 4. En bij MP Motorsport, actief in de Formule 2 en 3. ,,Ieder raceteam probeert nu drijvende te blijven, in de hoop dat het straks in juli allemaal weer een beetje kan beginnen’’, vertelt Frits van Amersfoort, oprichter van VAR.

  1. Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’
    Quiz

    Holyfield wil uitgedaagd worden door Tyson: ‘Anders zou ik een pestkop zijn’

    Evander Holyfield (57) heeft zin in een weerzien met zijn vroegere rivaal Mike Tyson (53) in de boksring, op één voorwaarde: 'Iron Mike' zal hem moeten uitdagen. ,,Ik heb hem al twee keer verslagen. Dan kun je hem zelf niet meer vragen als tegenstander. Dan zou ik een pestkop zijn. Ik wil geen verhalen horen dat ik alleen maar tegen Mike wil boksen, omdat ik weet dat ik van hem kan winnen", liet Holyfield weten.