Harrie Smolders op Monaco (archiefbeeld)
Volledig scherm
Harrie Smolders op Monaco (archiefbeeld) © Pix4Profs / Jules van Iperen

Zilver voor Nederlandse springruiters in landenwedstrijd op WK

De Nederlandse springruiters zijn bij de wereldtitelstrijd in het Deense Herning als tweede geëindigd in de landenwedstrijd. Het team van bondscoach Jos Lansink schoof op de derde en laatste dag twee plaatsen op in het klassement. 

 1. Officieel onderzoek naar schaakrel Magnus Carlsen en Hans Niemann: ‘Hopen vast te stellen wat er klopt’

  Officieel onderzoek naar schaakrel Magnus Carlsen en Hans Niemann: ‘Hopen vast te stellen wat er klopt’

  De internationale schaakbond FIDE heeft een officieel onderzoek ingesteld naar de rel die is ontstaan rond de schakers Magnus Carlsen en Hans Niemann. Wereldkampioen Carlsen beschuldigt de 19-jarige Amerikaan ervan regelmatig vals te spelen. De zaak speelt al enkele weken en de FIDE zet nu een onderzoekscommissie van drie personen op, die moet achterhalen wat er klopt van de uitlatingen van zowel Carlsen als Niemann.
 2. Triatlete Elianne Huitema belandde in een nachtmerrie: ‘Het maakte niemand wat uit hoe ik me voelde’
  PREMIUM

  Triatlete Elianne Huitema belandde in een nachtmer­rie: ‘Het maakte niemand wat uit hoe ik me voelde’

  Ze werd vernederd, uitgekafferd. Mocht geen vrienden hebben, geen studie volgen. Belandde vanwege een uitdroging bijna in het ziekenhuis. Voor de 24-jarige Elianne Huitema, de talentvolle triatlete uit Sint Jansklooster, liep haar verblijf op het nationaal trainingscentrum (NTC) in Sittard uit op een regelrechte nachtmerrie. Uit angst hield ze haar mond. Nu is het tijd voor de waarheid. ,,Alleen door mijn gevoel uit te zetten, kon ik overleven.”