Volledig scherm
Afrodite Zegers (l) en Anneloes van Veen. © EPA

Zeilsters Zegers en Berkhout eindigen als achtste in Genua

Het zeilduo Afrodite Zegers/Lobke Berkhout heeft bij de wereldbeker in Genua genoegen moeten nemen met de achtste plaats in het eindklassement van de 470-klasse. Het Nederlandse koppel kon in de medalrace de sprong naar het podium niet maken. Ze begonnen als kansrijke nummer vier aan de finale, maar na een moeizame start en een straf op het water kwamen ze als tiende en laatste over de finish.

Zegers en Berkhout belandden op een eindtotaal van 62 punten. Het Braziliaanse duo Fernanda Oliveira/Ana Luiza Barbachan was voor het begin van de medalrace al zeker van de eindzege in Italië. Ze eindigden op 14 punten.

Zegers en Berkhout zijn met Mandy Mulder en Anneloes van Veen in een olympische selectiestrijd verwikkeld. Beide teams haalden begin deze maand bij de Prinses Sofia Cup de medalrace niet. Door het missen van die finale moeten deze twee koppels zich nu bewijzen bij het tweede selectiemoment, de EK in Sanremo (9 tot en met 14 mei). Mulder en Van Veen eindigden in Genua op de 31e plek.

Maxime Jonker finishte in Italië als tiende in de Laser Radial.