Ceylin del Carmen Alvarado.
Volledig scherm
Ceylin del Carmen Alvarado. © BELGA

Wereldkampioene veldrijden Del Carmen Alvarado wil ook gaan mountainbiken

Ceylin del Carmen Alvarado, de wereldkampioene veldrijden bij de vrouwen, wil zich naast het veldrijden op een andere discipline gaan richten: mountainbiken.

Gisteren liet Del Carmen Alvarado nog weten dat ze in juni graag wilde deelnemen aan de WK mountainbike in Albstadt. Dat WK werd echter vandaag afgelast. Ze had in Albstadt de top vijftien op het oog. De 21-jarige Rotterdamse hoopt op de Spelen van 2024 in Parijs mee te doen op deze discipline.

Del Carmen Alvarado is niet de eerste sporter die beide fietsonderdelen gaat combineren. Het bekendste voorbeeld is uiteraard Mathieu van der Poel, die daarnaast ook nog eens wereldtop is bij het wegwielrennen.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.