Roeier Nelson Ritsema neemt het ‘papje’ bicarbonaat om de verzuring in het lichaam uit te stellen. Nils van der Poel, Karolien Florijn en Primoz Roglic gebruikten het ook.
Volledig scherm
PREMIUM
Roeier Nelson Ritsema neemt het ‘papje’ bicarbonaat om de verzuring in het lichaam uit te stellen. Nils van der Poel, Karolien Florijn en Primoz Roglic gebruikten het ook. © Bjorn van der Ende, Getty, Pim Ras

Waarom in de sportwereld een run is ontstaan op bakpoeder

Het Zweedse schaatsfenomeen Nils van der Poel gebruikte het. Net als toprenners Wout van Aert en Primoz Roglic van wielerploeg Jumbo-Visma. De Nederlandse roeiers geloven er ook in. Hoe een ‘drilpudding’ bij het ontbijt, in de eeuwige strijd tegen verzuring, je een betere topsporter maakt.

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.