Volledig scherm
© Ronald Hoogendoorn

Volleyballers sluiten voorbereiding op EK af met nederlaag tegen België

De Nederlandse volleyballers hebben de oefenperiode voor het EK afgesloten met een nederlaag. In Aalst was België met 3-1 te sterk voor Oranje. Een dag eerder had de Nederlandse ploeg nog in vier sets gewonnen van de ‘Red Dragons’.

Michaël Parkinson was weer van de partij in de selectie van bondscoach Roberto Piazza. Hij is hersteld van een buikspierblessure en vervangt in de selectie Twan Wiltenburg. De jeugdige Luuk Hofhuis heeft zijn plaats in het keurkorps behouden.

Nederland en België beginnen vrijdag in eigen land aan het omvangrijke EK, dat ook deels in Frankrijk en Slovenië wordt afgewerkt. Oranje start in Rotterdam met een wedstrijd tegen Montenegro. Op zaterdag wacht Oekraïne en een dag later staat in Ahoy het uitverkochte duel met wereldkampioen Polen op het programma.

Oranje vervolgt daarna de poulefase in Sporthallen-Zuid in Amsterdam, met duels tegen Estland en Tsjechië. Daarna gaat de top vier van groep D naar de achtste finales. Als Nederland zich daarvoor plaatst, wordt die wedstrijd in Apeldoorn gespeeld, evenals een kwartfinale met deelname van Oranje.