Volledig scherm
Koos de Ronde. © BSR Agency

Vierspanner De Ronde wint marathon in Aken

Vierspanmenner Koos de Ronde heeft het onderdeel marathon gewonnen bij het CHIO van Aken. Landgenoot IJsbrand Chardon eindigde als tweede. Door het een-tweetje verstevigde Nederland de koppositie in het landenklassement.

Ook Bram Chardon, de zoon van IJsbrand, kwam zaterdag in actie. Hij moest zijn oefening staken, nadat een van zijn paarden was gevallen. Hij behoort ook tot formatie van de Nederlandse vierspanners. Oranje staat op een score van 326,390 gevolgd door Frankrijk (358,510) en Duitsland (363,200). 

Individueel moeten de Nederlanders de Australiër Boyd Exell voor zich dulden. Exell heeft een score van 156,20. IJsbrand Chardon (tweede met 163,02) en De Ronde (derde met 163,37) zitten daar kort achter. 

Zondag volgt nog de vaardigheidsproef.

  1. De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping
    Podcast

    De Pacer | Voor Aad de Mos is lopen als doping

    Je zou Aad de Mos eerder in een voetbalpodcast verwachten, maar wij weten dat hij ook al een leven lang loopt, zeker op zondagmorgen. Als trainer hakte hij al knopen over opstellingen door tijdens zijn duurloop. De oplossing die hij thuis niet zag, zag hij tijdens het hardlopen wél. Een gesprek over verdwaalde Ikea-toeristen, aanvallen van buizerds, lopen op de tankbaan, de Oirschotse Heide en afsnijdende voetballers als Johan Cruijff.