Vetter staakt strijd uit het niets: ‘Ik heb er geen plezier meer in’

Zevenkampster geknaktAnouk Vetter was mentaal geknakt na zes onderdelen op de zevenkamp bij de WK atletiek in Doha. Ze kon het niet meer opbrengen de afsluitende 800 meter te lopen. ,,Ik heb er geen plezier meer in”, zei de Europees kampioene van 2016 na haar afmelding.

Er was geen sprake van een blessure. ,,Het zit al een tijdje niet goed in mijn hoofd, sinds de EK in Berlijn eigenlijk al, maar ik schaamde er bijna voor om het te vertellen. Ik dwong mezelf door te gaan, terwijl ik me eigenlijk meer rust had moeten gunnen”, zei de Arnhemse, die bij de vorige WK in 2017 brons veroverde.

Op de zevenkamp in Doha draaide Vetter niet lekker. ,,In de zevenkamp kom je jezelf duizend keer tegen. Het kogelstoten ging zo slecht, ik stortte wel drie keer in. Ik heb het de tweede dag geprobeerd, maar ik kan me niet meer oppeppen. De olympische limiet had ik hier nog kunnen halen, maar zelfs dat interesseerde me niet. Dan weet je wel hoe ik eraan toe ben.”

Anouk Vetter.
Volledig scherm
Anouk Vetter. © ANP
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.