Verhoeven treurt om overlijden ex-trainingspartner en topworstelaar: ‘Hart is gebroken’

Shad GaspardHet stoffelijk overschot van voormalig topworstelaar Shad Gaspard is vanmorgen, Amerikaanse tijd, aangetroffen op het strand van Los Angeles. Gaspard was vermist sinds zondag, toen hij bij het zwemmen werd gegrepen door een hoge golf. De 39-jarige Amerikaan trainde af en toe met Rico Verhoeven als de Brabander in de Verenigde Staten was.

Gaspard nam zondag een duik in zee met zijn 10-jarige zoontje Aryeh, die direct gered werd door de Amerikaanse kustwacht toen bleek dat het duo in de problemen zat. Gaspard werd daarna door een grote golf gegrepen toen hij 46 meter van de kust verwijderd was, meldt de politie. Volgens Amerikaanse media riep hij nog naar de kustwacht dat ze eerst zijn zoon moesten redden.

Zoekacties naar Gaspard liepen aanvankelijk op niets uit, tot er vanmorgen (Amerikaanse tijd) een lichaam aanspoelde op Venice Beach. Identificatie wees uit dat het om het lichaam van Gaspard ging. Zijn vrouw Siliana bedankte in een statement op Instagram fans en autoriteiten. ,,We willen onze dank uitspreken aan de mensen die Aryeh redden en aan de reddingsbrigade, kustwacht, duikers, brandweer en politie-agenten voor al hun pogingen om onze geliefde Shad te redden.”

Hart gebroken

Ook Verhoeven heeft via Instagram gereageerd op het overlijden van Gaspard. ,,Mijn hart is gebroken. Hij was een man die alles voor iedereen deed zonder daar iets voor terug te verwachten. Het gekke is dat we elkaar een paar weken niet hadden gesproken en ik je zondagmiddag probeerde te bellen, een uur voor deze tragedie. Hoe dan...? Je bent een held, je zei tegen de reddingsbrigade: haal mijn zoon uit het water en dat deden ze. Maar ze waren niet op tijd bij jou. Ik beloof je dat ik naar ze om zal kijken en dat Aryeh naar de sportschool gaat en aan zijn boksvaardigheden blijft werken. Ik mis je.’’

Gaspard is een grote naam in de Verenigde Staten, als voormalige superster in de World Wrestling Entertainment. Net als Rico Verhoeven, waarmee hij trainde als de Brabander in de VS vertoefde, ambieerde hij een carrière in de filmwereld. Na zijn afscheid in 2010 had hij meerdere rollen in films en tv-series. 

Shad Gaspard en Rico Verhoeven.
Volledig scherm
Shad Gaspard en Rico Verhoeven. © https://www.instagram.com/shadbeast13/
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.