Evander Holyfield (links) en Mike Tyson in 1996.
Volledig scherm
Evander Holyfield (links) en Mike Tyson in 1996. © Reuters

‘Tyson en Holyfield op 11 juli tegen elkaar de ring in’

De twee vroegere boksrivalen Mike Tyson (53) en Evander Holyfield (57) gaan het opnieuw in de ring tegen elkaar opnemen. Tenminste, dat bericht circuleert op sociale media. Er gaan zelfs foto’s rond van een affiche waarop de twee Amerikaanse ex-wereldkampioenen in het zwaargewicht staan afgebeeld, met als datum 11 juli en Diriyah in Saoedi-Arabië als plaats van handeling.

Beide boksers zijn sinds kort weer volop in training en speculeerden al over een terugkeer in de ring voor het goede doel. 

Tyson geldt als een van de beste boksers ooit. Hij had de wereldtitels van de WBA, WBC en IBF in bezit en wist ze ook nog te prolongeren. Hij zat jarenlang in de gevangenis vanwege verkrachting, was verslaafd aan drank en drugs en woog op zeker moment liefst 172 kilo. Inmiddels is hij weer serieus in training en topfit, zegt hij.,,I'm back’’, liet Tyson onder meer weten, terwijl het ene na het andere filmpje opduikt van de voormalig drievoudig wereldkampioen die een Spartaans trainingsregime ondergaat.

Het beruchte gevecht uit 1997: Tyson bijt in het oor van Holyfield.
Volledig scherm
Het beruchte gevecht uit 1997: Tyson bijt in het oor van Holyfield. © AFP

Holyfield, vier keer wereldkampioen bij de zwaargewichten, kondigde anderhalve week geleden op Twitter zijn rentree in de boksring al aan. Hij liet weten van plan te zijn om een aantal demonstratiepartijen af te werken voor een goed doel in de huidige coronacrisis. Daarbij zinspeelde hij ook al op een ontmoeting met Tyson. ,,Als we samen iets kunnen regelen voor het goede doel, dat is dat een win-win situatie’’, zei Holyfield.

‘The Champ’ heeft met Tyson nog een oude rekening te vereffenen. Tijdens hun tweede en laatste wereldtitelgevecht in juni 1997 beet ‘Iron Mike’ een stukje uit het oor van Holyfield. Tyson werd gediskwalificeerd en verloor enige tijd zijn bokslicentie. 

Speel hier onze boksquiz!

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.