Daryl Morey, general manager van de Houston Rockets, hier op een archieffoto met Dwight Howard (r).
Volledig scherm
Daryl Morey, general manager van de Houston Rockets, hier op een archieffoto met Dwight Howard (r). © AFP

Tweet valt slecht in China: NBA op zwarte lijst

Demonstratiewedstrijden van de Los Angeles Lakers en Brooklyn Nets in de Chinese plaatsen Shanghai en Shenzhen gaan deze week vermoedelijk niet door. Het Chinese technologiebedrijf Vivo, een belangrijke sponsor van de evenementen, heeft tot nader orde alle banden met de Amerikaanse professionele basketbalorganisatie NBA verbroken.

De aanleiding voor de boycot is een tweet van Houston Rockets-topman Daryl Morey, die daarin zijn sympathie uitsprak voor de protesten in Hongkong. Al eerder zegden daarop Chinese bedrijven hun samenwerking met de NBA op. De betreffende bestuurder heeft inmiddels laten weten op persoonlijke titel te hebben gesproken.

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.