VIDEO: Tsonga verslaat als eerste geplaatste Cilic

Het ABN AMRO World Tennis Tournament is zijn als eerste geplaatste speler kwijt. Marin Cilic verloor vanmiddag in twee sets van Jo-Wilfried Tsonga, de nummer zes op de plaatsingslijst. Twee keer moest een tiebreak de beslissing brengen, twee keer won Tsonga: 7-6 (8) en 7-6 (5).

Opvallend genoeg werd in de hele wedstrijd geen break geplaatst. Cilic kreeg drie breakkansen, Tsonga slechts één, maar allen werden niet benut.

Beide spelers hielden al hun servicegames op het centre court in Ahoy, wat ervoor zorgde dat er twee keer een tiebreak gespeeld moest worden. In de eerste tiebreak gaf de Franse showman een voorsprong uit handen, maar herpakte hij zich knap. De tweede tiebreak werd al op het eerste matchpoint beslist, toen Cilic de bal bij een 6-5 stand buiten de lijnen sloeg.

,,Het is niet makkelijk om Cilic te verslaan”, aldus Tsonga. ,,Het was moeilijk om terug te komen in de eerste tiebreak, maar gelukkig liep het goed af.”

Tsonga treft morgen de als vierde geplaatste Tomas Berdych in de halve finale van het ATP-toernooi. Hij was vanmiddag in twee sets te sterk voor de Slowaakse titelhouder Martin Klizan (6-3 en 6-3).

Mis niets van het tennistoernooi via Ziggo Sport. Alle duels zijn live te volgen.

Volledig scherm
© Pim Ras Fotografie