Volledig scherm
Nafissatou Thiam. © BSR Agency

Thiam ook als verspringster naar WK en Spelen

De Belgische atlete Nafissatou Thiam heeft zich ook als verspringster gekwalificeerd voor de WK in Doha én de Olympische Spelen. 

Een dag voor haar 25ste verjaardag won de meerkampster bij de Diamond League in Birmingham het verspringen met een afstand van 6,86 meter, waarmee ze haar eigen Belgische record met maar liefst 19 centimeter verbeterde. Thiam bekroonde daarmee haar rentree, nadat ze twee maanden geleden met een armblessure had moeten opgeven bij de zevenkamp van Talence.

Volledig scherm
Nafissatou Thiam (links) en haar coach Roger Lespagnard. © AFP

Thiam veroverde bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro het goud op de zevenkamp. De Belgische pakte in de jaren daarna ook de wereldtitel en Europese titel op de combinatie van zeven verschillende onderdelen. Thiam blinkt niet alleen als meerkampster uit, maar ook op enkele individuele onderdelen kan ze zich meten met de echte specialisten. Ze kwalificeerde zich als hoogspringster al voor de WK en in Birmingham wist ze ook als verspringster aan de eisen te voldoen.

Thiam bleef de Servische Ivana Spanovic, nummer drie bij het verspringen op de Spelen, en de Britse Katarina Johnson-Thompson precies 1 centimeter voor.

  1. Visser nu commentator bij WK rugby: ‘Nieuw-Zeeland is zeker niet de grote favoriet’
    WK in Japan

    Visser nu commenta­tor bij WK rugby: ‘Nieuw-Zee­land is zeker niet de grote favoriet’

    Tim Visser deed vier jaar geleden als international van Schotland mee aan het WK rugby in Engeland. In mei stopte hij op 32-jarige leeftijd als rugbyer, maar de komende anderhalve maand is hij als commentator op de Britse, Ierse en Nederlandse televisie/radio bijna dagelijks te horen over het WK in Japan. ,,Mijn advies is: probeer zoveel mogelijk van het WK te zien, want het is een uniek sportevenement.”