Nafissatou Thiam.
Volledig scherm
Nafissatou Thiam. © BSR Agency

Thiam ook als verspringster naar WK en Spelen

De Belgische atlete Nafissatou Thiam heeft zich ook als verspringster gekwalificeerd voor de WK in Doha én de Olympische Spelen. 

Een dag voor haar 25ste verjaardag won de meerkampster bij de Diamond League in Birmingham het verspringen met een afstand van 6,86 meter, waarmee ze haar eigen Belgische record met maar liefst 19 centimeter verbeterde. Thiam bekroonde daarmee haar rentree, nadat ze twee maanden geleden met een armblessure had moeten opgeven bij de zevenkamp van Talence.

Nafissatou Thiam (links) en haar coach Roger Lespagnard.
Volledig scherm
Nafissatou Thiam (links) en haar coach Roger Lespagnard. © AFP

Thiam veroverde bij de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro het goud op de zevenkamp. De Belgische pakte in de jaren daarna ook de wereldtitel en Europese titel op de combinatie van zeven verschillende onderdelen. Thiam blinkt niet alleen als meerkampster uit, maar ook op enkele individuele onderdelen kan ze zich meten met de echte specialisten. Ze kwalificeerde zich als hoogspringster al voor de WK en in Birmingham wist ze ook als verspringster aan de eisen te voldoen.

Thiam bleef de Servische Ivana Spanovic, nummer drie bij het verspringen op de Spelen, en de Britse Katarina Johnson-Thompson precies 1 centimeter voor.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.