Volledig scherm
© EPA

Tafeltennissters starten olympische kwalificatie tegen Servië

De Nederlandse tafeltennissters nemen het op het olympisch kwalificatietoernooi voor landenteams in Portugal deze week op tegen Servië. Weten de speelsters van het Nederlandse team die wedstrijd te winnen dan treffen ze in de finaleronde de winnaar van het treffen tussen Singapore en Luxemburg.

,,We loten met Servië de nummer 21 van de plaatsingslijst en bij winst moeten we tegen de nummer 3, Singapore, voor een olympisch ticket. Servië moet te doen zijn, Singapore is lastiger”, keek teammanager Marcel Kraa vooruit. Nederland is zelf als elfde geplaatst.

Aan het OKT in het Portugese Gondomar doen dertig teams mee. De acht winnaars van de finaleronde plaatsen zich voor de Spelen van Tokio 2020. De acht verliezers van de finaleronde strijden nog om één resterend ticket.

Het Nederlandse team bestaat uit speler/coach Li Jiao en de speelsters Li Jie, Britt Eerland en Kim Vermaas.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.