Vincent Kiprotich Kibet, Moses Koech, Edwin Kiptoo, Tesfahun Akalnew en Stephen Kissa (vlnr)
Volledig scherm
Vincent Kiprotich Kibet, Moses Koech, Edwin Kiptoo, Tesfahun Akalnew en Stephen Kissa (vlnr) © ANP

Streep door Zevenheuvelenloop: ‘Met deze maatregelen niet realistisch’

De Zevenheuvelenloop gaat zondag niet door. De gemeente Nijmegen heeft op basis van de nieuwste coronamaatregelen en het hoge aantal besmettingen besloten om de prestigieuze hardloopwedstrijd te schrappen. 

 1. Nederlands bokstalent Megan de Cler (19) negeert WK-boycot, bond verbreekt lidmaatschap
  PREMIUM

  Nederlands bokstalent Megan de Cler (19) negeert WK-boy­cot, bond verbreekt lidmaat­schap

  Megan de Cler is ondanks een boycot van de Nederlandse Boksbond toch naar het WK van de internationale boksbond IBA in New Delhi gereisd, om daar onder neutrale vlag mee te doen. Als gevolg is het 19-jarige bokstalent geen lid meer van de nationale bond, wat haar deelname bij toekomstige toernooien en de Olympische Spelen onmogelijk maakt. De Boksbond is tevens van mening dat De Clers deelname aan dit toernooi niet volgens de competitieregels is en vecht die deelname daarom aan.
 2. Na succesvol EK verdienen hoogspringers meer ondersteuning vanuit Papendal
  PREMIUM

  Na succesvol EK verdienen hoogsprin­gers meer ondersteu­ning vanuit Papendal

  Met drie keer goud, drie keer zilver en brons waren de EK indoor een groot succes voor de Nederlandse atletiekploeg. Maar waar Femke Bol en Lieke Klaver, de andere 400 meter-lopers en Nadine Visser een grote begeleidingsstaf tot hun beschikking hebben op Papendal, kwam het succes van hoogspringers Douwe Amels en Britt Weerman toch enigszins uit de lucht vallen. Zij verdienen nu extra aandacht en ondersteuning, erkent ook technisch directeur Vincent Kortbeek.