Volledig scherm
© ANP

Sneeuw houdt Van der Mark aan de kant op Assen

Sneeuw en hagel hebben Michael van der Mark en de andere coureurs uit het WK Superbike zaterdag aan de kant gehouden op het TT Circuit van Assen. De eerste wedstrijd in Drenthe werd tot twee keer toe uitgesteld vanwege de heftige weersomstandigheden, na de derde mislukte poging besloot de organisatie om de race af te gelasten.

Het is de bedoeling dat de race morgenochtend om 11.00 uur alsnog wordt verreden. In de middag staat om 14.00 uur race twee op het programma.

Van der Mark had zich op zijn Yamaha als tweede gekwalificeerd op zijn thuiscircuit, achter WK-leider Alvaro Bautista. De Spaanse Ducati-coureur domineert tot nu toe in zijn eerste seizoen in het WK Superbike. Bautista, overgekomen uit de MotoGP, won in Australië, Thailand en Spanje steeds beide wedstrijden. Hij staat met 186 punten aan kop in het WK-klassement, Van der Mark neemt met 79 punten de vierde plek in.

Volledig scherm
2019-04-13 11:49:46 ASSEN - Motorcoureur Michael van der Mark op zijn Yamaha in actie in de Superpole tijdens de World Superbike Championship wedstrijden op het TT Circuit Assen. ANP VINCENT JANNINK © ANP