Servië pakt Europese volleybaltitel na thriller tegen Turkije

SamenvattingIn Ankara is Turkije er niet in geslaagd een sterk EK te bekronen met de Europese titel. In een zinderende finale was Servië nipt te sterk voor de ploeg van Giovanni Guidetti in een heerlijke vijfsetter (3-2): 21-25, 25-21, 25-21, 22-25 en 15-13. Turkije hield Oranje vorige week nog uit de halve finales.

Volledig scherm
© EPA

Het was een enorme heksenketel in de Sport Hall van de Turkse hoofdstad Ankara. Het Turkse publiek floot, joelde, schreeuwde en deed er alles aan om Servië uit zijn spel te halen. Hoewel Turkije, dat wordt gecoacht door voormalig Oranje-bondscoach Guidetti, er in de slotfase dicht bij was (13-12-voorsprong in de vijfde set) bleken de Servische vrouwen hun zenuwen beter in bedwang te hebben.

Wereldkampioen Servië prolongeerde daarmee zijn Europese titel. Twee jaar geleden versloeg het land Nederland in de finale.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
© AP
Brankica Mihajlovic.
Volledig scherm
Brankica Mihajlovic. © AP
Volledig scherm
© AP
Volledig scherm
© BSR Agency
  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.