Inge Jansen.
Volledig scherm
Inge Jansen. © AP

Schoonspringster Jansen wint Europese titel in Kiev

3 meterSchoonspringster Inge Jansen is de nieuwe Europees kampioene op de 3 meterplank. De Limburgse, die zich onlangs bij de WK plaatste voor de Olympische Spelen, sprong het beste tijdens de finale in Kiev.

Jansen kwam in de Oekraïense hoofdstad tot een score van 293,85. Ze had zich eerder op donderdag met de derde score voor de eindstrijd geplaatst. De Russische Kristina Ilinich werd tweede (292,60), voor de Duitse Tina Gerpunzel (290,15).

“Ik ben superblij voor Inge”, reageerde bondscoach Edwin Jongejans. “Hier heeft ze jaren voor gewerkt. Ze was na drie sprongen flink uitgelopen op de concurrentie, maar maakte in de vierde ronde toch nog een foutje. Gelukkig maakte ze het daarna sterk af, de Russische kon er net niet meer bij. Mentaal heel sterk gedaan.”

Jansen won twee jaar geleden op het EK samen met Daphne Wils brons bij het synchroonspringen.

Inge Jansen.
Volledig scherm
Inge Jansen. © AP
  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.