Artur Dalaloyan (links) viert de wereldtitel met zijn teamgenoten.
Volledig scherm
Artur Dalaloyan (links) viert de wereldtitel met zijn teamgenoten. © AP

Russische turners verstoten China van de troon

De turners van Rusland hebben wereldkampioen China onttroond in een zinderende teamfinale. Een mislukte oefening van Wei Sun op het laatste toestel, rekstok, werd de titelhouder fataal in Stuttgart.

Slotturner Nikita Nagorny maakte het karwei voor de Russen af: 261.726 tegen 260.729. Bijna een punt verschil, terwijl de Chinezen nog een voorsprong van 1.4 punt koesterden toen ze aan de rekstok begonnen.

De Russen stonden na 2 van de 6 onderdelen (vloer en voltige) slechts vijfde. Ze kwamen daarna sterk terug. Het brons ging net als vorig jaar naar het vijftal van Japan.

De verrassende finalist Taiwan beet ook in de eindstrijd van zich af. Het team onder leiding van Sadao Hamada, weinig succesvol in zijn tijd als bondscoach van Nederland, eindigde als 6e. Uitschieters voor Taiwan waren de topscores van Chia-Hung Tang op rekstok (14.916) en Chih Kai Lee op voltige (15.0).

Vorig jaar in Doha stond Nederland nog in de teamfinale. Daarin werd het 8e en laatste. In Stuttgart eindigde het team van bondscoach Bram van Bokhoven kansloos in de achterhoede: 19e.

  1. De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De Pacer | Terug naar de eerste Marathon Rotterdam in 1981, met Jacques Valentin

    De veertigste jubileumeditie van de Marathon Rotterdam gaat zondag niet door. Toch vonden wij van De Pacer het tijd voor iets bijzonders: een terugblik op de eerste Marathon Rotterdam in 1981. Met Jacques Valentin, derde die dag, halen we anekdotes op over een gedenkwaardige editie in de regen, met vijf rondjes rond de Kralingse Plas en slechts 180 finishers. Van een populair massa-evenement was toen nog geen sprake was, de marathon werd gelopen door een select groepje hardcore pioniers met cola als sportdrank.