Epke Zonderland traint in Heerenveen.
Volledig scherm
Epke Zonderland traint in Heerenveen. © EPA

Resultaten Zonderland bij kwalificatie in Bakoe blijven staan

De resultaten van de kwalificatiewedstrijden bij de wereldbekerwedstrijden turnen in Bakoe, die op 12 en 13 maart werden gehouden, tellen mee voor punten in het wereldbekerklassement. Epke Zonderland eindigde op rekstok op de tweede plaats. Hij verdient daarmee 25 punten. Die tellen nu mee in de kwalificatie voor de Olympische Spelen in Tokio.

De beste drie resultaten in de wereldbeker tellen mee voor plaatsing voor de Olympische Spelen. Zonderland heeft al drie zeges op zijn naam staan. Met 90 punten voert hij het klassement aan rekstok aan. Alleen de wereldbeker in Doha staat nog op het programma. Wanneer die wordt gehouden is niet bekend.

De wedstrijden in Bakoe werden na de tweede dag gestopt. Vanwege de uitbraak van het coronavirus konden de finales niet plaatsvinden.

Nu de Olympische Spelen van Tokio met een jaar zijn uitgesteld tot 2021 heeft Zonderland de intentie uitgesproken nog een jaar door te gaan. Hij was van plan na de Spelen van 2020 te stoppen.

  1. Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoordenaar bij rugbywedstrijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië: kartonnen figuur seriemoor­de­naar bij rugbywed­strijd, zender ‘grapt’ met Hitler

    Ophef in Australië. Omdat fans nog niet toegelaten zijn bij de Australische Rugby League, worden kartonnen figuren ingezet om de stadions aan te kleden. Een goed idee, ware het niet dat sommige ‘supporters’ van de situatie misbruik maakten en op die manier plots seriemoordenaar Harold Shipman op de tribune zat. Fox Sports Australia ging vervolgens nog een stapje verder en zette in een sportshow een gefotoshopt beeld van Adolf Hitler tussen de andere rugbyfans.