Oranje nu wel langs Argentinië

VideoDe Nederlandse hockeysters hebben hun tweede duel met Argentinië in de Pro League gewonnen. Nadat zaterdag de thuisploeg in Buenos Aires nog met 2-0 te sterk was geweest werd het een dag later 3-1 voor Oranje. 

Dat gebeurde nadat het noodweer in de Argentijnse hoofdstad de wedstrijd een kleine twee uur had stilgelegd. Door de overwinning blijft Nederland riant leiden met Nieuw-Zeeland op 5 punten en Argentinië op 6.

Halverwege het eerste kwart stuurden de arbiters de teams vanwege het onweer naar binnen. Toen er weer gespeeld kon worden nam het gastland vroeg in het tweede kwart de leiding via Agustina Gorzelany uit een strafcorner. Op slag van rust zorgde Frédérique Matla, eveneens uit een strafcorner, voor de gelijkmaker. Een door Yibbi Janssen benutte strafcorner betekende de voorsprong in het derde kwart. In de slotseconden maakte Kyra Fortuin er, op aangeven van Lidewij Welten, nog 3-1 van.

,,We wilden meer energie in ons spel leggen dan zaterdag”, keek Laura Nunnink, gekozen tot beste speelsters van de wedstrijd, terug. ,,We werkten harder, ook zonder bal, zodat er constant afspeelmogelijkheden waren. Dat was het verschil met zaterdag.”

Lidewij Welten, archieffoto.
Volledig scherm
Lidewij Welten, archieffoto. © ANP
  1. LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    LIVE VIDEO | Marathon van Rotterdam gaat niet door, kijk hier hoe het nu op het parkoers is

    Om 10.00 uur zou vanmorgen het startschot plaatsvinden van de 40ste NN Marathon Rotterdam. Maar als bekend gooide het coronavirus roet in het eten. Niettemin zijn er aanwijzingen dat veel hardlopers zich vandaag tóch storten op de 42 kilometer en 195 meter. Houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM? Wat is het effect van het warme weer? Sven Bakker en Bennett van Fessem volgen de lopers op een scooter.