Op 7 februari ijsockeyden Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin nog samen.
Volledig scherm
Op 7 februari ijsockeyden Loekasjenko en de Russische president Vladimir Poetin nog samen. © AP

Ongelooflijke coronaberichten: van een ijshockeyende president tot besmetten Verstappen

TOP 5De wereld is in de ban van het coronavirus, maar sommige mensen lijken de ernst van de situatie nog niet bepaald in te zien. Een top vijf van de meest krankzinnige besluiten en uitspraken van de laatste weken.

5. 6200 lopers hijgen elkaar in de nek tijdens halve marathon

In Engeland viel het kwartje pas erg laat. De Premier League bijvoorbeeld zag aanvankelijk weinig gevaar, net als de organisatoren van de halve marathon in Bath. Twee weken geleden deden namelijk liefst 6200 lopers een poging om de 21 kilometer te volbrengen. Volgens organisator Andrew Taylor was dat niet zo vreemd. ,,Na samenspraak met de experts kwamen we tot de conclusie dat de risicofactor van dit evenement zeer laag was, dus er was absoluut geen enkele reden om de halve marathon níet te laten doorgaan.’’

De halve marathon in Bath kende een groot deelnemersveld...
Volledig scherm
De halve marathon in Bath kende een groot deelnemersveld... © EPA

4. Braziliaanse president wil iedereen weer aan het werk zetten

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro schat het gevaar nog altijd niet zo groot in als zijn mede-bestuurders. Recht tegen de adviezen van wereldorganisatie WHO in stelde Bolsonaro gisteren voor dat de Brazilianen weer 'gewoon’ aan het werk gaan. Dat betekent dus ook dat de professionele sportcompetities weer van start kunnen gaan. ,,Brazilianen zijn immuun’’, zei Bolsonaro, ondanks het feit dat het aantal besmettingen dagelijks oploopt.

Jair Bolsonaro.
Volledig scherm
Jair Bolsonaro. © AP

3. Veel wodka drinken in Wit-Rusland

Overal ter wereld ligt de bal stil, maar in Wit-Rusland voetballen ze vrolijk verder. De tribunes zijn vol en er worden voor aanvang van de duels zelfs handen geschud. Dat besluit nam de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Op een persconferentie zette hij zijn omstreden beslissing op een opvallende manier kracht bij: ,,Drink veel wodka, ga naar de sauna en werk hard.’’ Oud-Spartaan Darko Bodul liet eerder weten ‘een beetje in shock’ te zijn.

2. Een potje ijshockey is juist goed

Diezelfde Loekasjenko maakt het bont. Afgelopen weekend nam hij zelf deel aan een ijshockeywedstrijd met volle tribunes. Tussen de wedstrijden door gaf hij voor de camera's uitleg. ,,Hier zijn geen virussen. Het lijkt hier wel een ijskast. Sport, en vooral wintersport, is het beste middel tegen het coronavirus.’’ De wereld keek het met stijgende verbazing aan, maar Loekasjenko had een leuke middag: zijn team wist te winnen.

1. Marko wilde Red Bull-coureurs opzettelijk besmetten

In de categorie ‘alles voor de sport’ deed Helmut Marko een wel heel bijzondere gooi naar de titel. De technisch adviseur van Red Bull opperde het plan om alle coureurs van Red Bull opzettelijk te laten besmetten met het coronavirus. Op die manier zouden onder meer Max Verstappen en Alexander Albon immuun zijn tijdens het raceseizoen. Marko liet bij de Oostenrijkse publieke omroep weten dat er al snel een streep ging door zijn plan. ,,Dat werd niet positief ontvangen.’’

Christian Horner, Max Verstappen en Helmut Marko.
Volledig scherm
Christian Horner, Max Verstappen en Helmut Marko. © Getty Images