Volledig scherm
PREMIUM
© AD

Oerpositivo Terpstra: Alsof we in een hele rare film terecht zijn gekomen

Nog geen moment heeft Erica Terpstra (76) zich verveeld nu ook zij aan huis gekluisterd is. Ze zit op de hometrainer, bakt pannenkoeken en ordent haar papierwerk.

Door Natasja Weber

De stilte op de boulevard, de stilte op het strand. Erica Terpstra weet niet wat ze ziet wanneer ze vanaf de tweede verdieping van haar appartement in Scheveningen naar buiten kijkt. ,,Het is zo merkwaardig joh! Er loopt helemaal niemand. Gelukkig houden heel veel mensen zich aan de strengere richtlijnen van het kabinet. Zelf leef ik ze ook strikt na. Ik zit al een paar weken binnen en ga alleen de deur uit voor een boodschapje. Gezien mijn leeftijd behoor ik natuurlijk tot de kwetsbare groep”, zegt de 76-jarige voormalige topzwemster.

Vooropgesteld: het gaat hartstikke goed met Erica Terpstra.

,,Ik voel me prima. Even afkloppen hoor, want ik ben een beetje bijgelovig. Ik vind het alleen wel jammer dat ik nu minder kan sporten. Normaal gesproken ga ik driemaal per week met mijn personal trainer het strand op om in goede conditie te blijven. ‘Fit to travel’, noem ik die trainingen. Door weer en wind word ik afgepeigerd en daar knap ik enorm van op. Dat is eigenlijk het enige wat ik nu mis.”

  1. Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen
    De Pacer

    Podcast | Rene Kuijs wil door álle straten van Rotterdam hardlopen

    Rotterdam telt 4000 straten en Rene Kuijs heeft zich ten doel gesteld om door al die straten te gaan hardlopen. Om zich al lopend de stad eigen te maken, om de gesprekken met de inwoners die het oplevert wanneer hij weer ergens met zijn kaart in de hand de route uit staat te stippelen. Hij kijkt om zich heen en neemt de omgeving in zich op. In de nieuwe aflevering van De Pacer spreekt hij over zijn Every Single Street-project.