Volledig scherm
Epke Zonderland. © BSR Agency

Nederlandse turners tweede in laatste WK-test

De Nederlandse turners hebben bij de interland tegen Australië, Guatemala en Spanje, de laatste test voor de WK in Stuttgart, de tweede plaats behaald. Het Nederlandse vijftal kwam tot een teamtotaal van 247.648 punten en moest daarmee alleen de Spaanse ploeg (251.083 punten) voor zich dulden.

Het Nederlandse team bestond uit turners Michel Bletterman, Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Frank Rijken en Bram Louwije. De tweede Nederlandse ploeg, bestaande uit Epke Zonderland, Rick Jacobs, Loran de Munck, Lars Vos en Jermain Grunberg, eindigde met 228.767 punten op de vierde plek.

In de meerkamp was Nestor Abad uit Spanje de beste met 83.934 punten. Hij werd gevolgd door Bart Deurloo (82.983) en Joel Plata uit Spanje (82.516). Casimir Schmidt eindigde met 81.666 punten op de vijfde plaats.

Voor Epke Zonderland was de interland een belangrijke test, na een moeizame zomer waarin hij last had van zijn bijholtes. Zonderland turnde in Heerenveen alleen op de onderdelen brug en rek. Aan brug zette hij met 14.933 punten de hoogste score van de dag neer. Op de rekstok, waar hij de regerend wereldkampioen is, kwam hij tot 13.950 punten, de tweede score van de dag. Bart Deurloo was aan rek met 14.450 punten de sterkste turner van de dag.

De interland in Heerenveen was voor de Nederlandse turners de laatste test richting de wereldkampioenschappen in Stuttgart die op 4 oktober beginnen. Bondscoach Bram van Bokhoven maakt op uiterlijk maandag de WK-selectie bekend.

  1. Joost Luiten wendt zich tot sportpsycholoog

    Joost Luiten wendt zich tot sportpsy­cho­loog

    Joost Luiten heeft de hulp ingeroepen van een sportpsycholoog. De bekende Engelse perfomance coach Karl Morris moet de Nederlandse topgolfer helpen bij het putten. Dat meldt de 33-jarige Rotterdammer op zijn website. ,,Ik merk dat ik mezelf te veel druk opleg bij het putten, als het al een tijd niet echt lekker loopt wordt het ook een mentaal iets. Dan moet je iets durven veranderen, of iemand toevoegen aan je team en dat wordt Karl dus.”