Joost Luiten in actie op de Abu Dhabi Golf Club.
Volledig scherm
Joost Luiten in actie op de Abu Dhabi Golf Club. © Getty Images

Luiten meldt zich in Abu Dhabi in de top na sterke ronde

Joost Luiten heeft een sterke tweede ronde gelopen op het Abu Dhabi Championship. De beste Nederlandse golfer meldde zich met een score van vier slagen onder het baangemiddelde in de top. Hij gaat het weekend in als de nummer 12 van het klassement, een plek die hij deelt met vijf andere golfers.

De 34-jarige Luiten noteerde op de tweede dag zes birdies en twee bogeys. Op de zevende en vijftiende hole had hij slechts twee slagen nodig. Op de openingsdag liep hij nog zestien holes lang op het baangemiddelde, waarna hij afsloot met twee birdies. Halverwege staat Luiten op 138 slagen, vier meer dan de leider.

De Italiaan Francesco Laporta gaat alleen aan kop op het toernooi dat deel uitmaakt van de Rolex Series. Laporta noteerde liefst negen birdies en geen enkele bogey en kwam daardoor uit op een ronde van 63 slagen. Hij staat na twee rondes op 134. De Engelsman Matthew Fitzpatrick en Rafa Cabrera Bello uit Spanje hebben één slag meer.

Vorig jaar eindigde Luiten, die de cut nog nooit heeft gemist in Abu Dhabi, als derde in de Verenigde Arabische Emiraten. De eindzege ging toen naar de Ier Shane Lowry, die nu de cut miste.