Lois Abbingh na haar winnende treffer tegen Spanje.
Volledig scherm
PREMIUM
Lois Abbingh na haar winnende treffer tegen Spanje. © ANP

Lois Abbingh: Ik snap nu dat mijn ouders bijna een hartverzakking kregen

InterviewDit zou een beladen week zijn voor handbalster Lois Abbingh: voor het eerst sinds de WK-finale weer een duel met Spanje. Een uitverkocht Ahoy bovendien. Maar ze zit in quarantaine in Rusland en blikt van daaruit terug op het hoogtepunt uit haar carrière.

Door Lisette van der Geest

Lois Abbingh had nu eigenlijk in Nederland moeten zijn. Ze zou zich opmaken voor een optreden zo groot, in eigen land nog nooit vertoond. Zij was de hoofdrolspeelster in de nachtmerrie van Spaanse handbalsters, de door Oranje gewonnen WK-finale van eind vorig jaar. Het was Abbingh die Nederland in december met een geslaagde strafworp kampioen maakte. Juist deze week zouden Spanje en Nederland elkaar voor het eerst weer treffen, in een EK-kwalificatiewedstrijd. Voor in een uitverkocht Ahoy. ,,Wij wilden laten zien dat het geen uitschieter was. Dit was het perfecte moment, maar helaas.”

  1. Woods en Mickelson met American football-sterren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Woods en Mickelson met American foot­ball-ster­ren tegenover elkaar in ‘The Match 2'

    Golfgrootheden Tiger Woods en Phil Mickelson willen deze maand opnieuw tegen elkaar uitkomen in een showwedstrijd over achttien holes. Het gaat deze keer om een lucratief liefdadigheidsduel om het leed voor het Amerikaanse publiek tijdens de coronacrisis ietwat te verzachten. De tweede editie van ‘The Match’ krijgt, als het goed is, met twee grote namen uit het American football een extra dimensie.