LeBron James (r) legt aan. Torrey Craig  probeert een score te verhinderen.
Volledig scherm
LeBron James (r) legt aan. Torrey Craig probeert een score te verhinderen. © AFP

Lebron James leidt Laker met triple-double naar zege in overtime

NBAMet zijn 12de triple-double van het seizoen was LeBron James afgelopen nacht in Denver weer van grote waarde voor de LA Lakers. De sterspeler noteerde 32 punten, 14 assists en 12 rebounds tegen de Nuggets, die na verlenging met 120-116 werden verslagen.

Topscorer bij de Lakers was Anthony Davis, die 7 van zijn 33 punten in overtime maakte. De ploeg uit LA gaat als koploper van de Western Conference de All-Star break in met een voorsprong van vier wedstrijden op Denver.

In de Eastern Conference gingen de nummer 1 en 2 onderuit. Zonder Giannis Antetokounmpo verloren de Milwaukee Bucks met 118-111 van de Indiana Pacers. Naaste belager en Toronto Raptors ging onderuit bij de Brooklyn Nets: 101-91. De laatste nederlaag van de regerend NBA-kampioen dateerde van 12 januari, tegen San Antonio Spurs (104-105). 

Luka Doncic vierde zijn rentree bij Dallas Mavericks na een enkelblessure met een overwinning op Sacramento Kings: 130-111. De 20-jarige Sloveen, een van de uitblinkers dit seizoen, was direct weer goed op dreef met 33 punten en 12 rebounds. Zonder Doncic hadden de Mavericks vier van de laatste zeven wedstrijden verloren. De club uit Dallas staat op de zesde plaats in het westen met 33 zeges tegenover 22 nederlagen.

Luka Doncic..
Volledig scherm
Luka Doncic.. © AFP