Volledig scherm
Ranomi Kromowidjojo. © Getty Images

Kromowidjojo bereikt finale met snelste tijd

Ranomi Kromowidjojo is morgen de grote favoriet voor de wereldtitel op de 50 meter vrije slag bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Hangzhou. De titelverdedigster zwom de snelste tijd in de halve eindstrijd (23,50). Femke Heemskerk lijkt met de tweede tijd (23,75) de grootste uitdager van Kromowidjojo.

Kromowidjojo verdedigt op het kortste nummer de wereldtitel die ze twee jaar geleden in Windsor pakte. De zwemster uit Sauwerd won vrijdag goud op de 50 vlinder, een dag eerder was ze al de beste op de 100 vrij.
Jesse Puts heeft zich niet weten te kwalificeren voor de 100 meter vrije slag van het WK kortebaan in Hangzhou. Hij zwom in de halve eindstrijd slechts de vijftiende tijd: 47,23.

Puts kwalificeerde zich met exact dezelfde tijd voor de halve finale. De Zuid-Afrikaan Chad le Clos was de snelste in de halve eindstrijd (45,89).

Kim Busch strandde in de halve finales van de 100 meter vlinderslag. Ze tike aan na 57,63, de vijftiende tijd. De Amerikaanse Kelsi Dahlia was de snelste in de halve eindstrijd (55,09).